20 лют. 2017 10:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

50

0

На Вінниччині інспектори з праці оштрафували роботодавців на 51 тис. гривень

На Вінниччині інспектори з праці оштрафували роботодавців на 51 тис. гривень

 Окрім того, виявили нові порушення


На Вінниччині інспектори з праці оштрафували роботодавців на 51 тис. гривень

 Працівниками Управління Держпраці у Вінницькій області за минулий тиждень розглянуто 12 справ за ст. 265 КЗпП України та накладено фінансові санкції на суму 51200 грн.

Про це йдеться в повідомленні на сайті територіального управління Держпраці у Вінницькій області.

Окрім того, інспекторами проведено 20 перевірок дотримання законодавства про працю суб’єктами господарювання, під час яких виявлено ряд порушень. Зокрема:

  • ТОВ «Алекс ГК» (м. Вінниця), порушення: ст. ст. 15, 79, 80, 115, 116, 117 КЗпПУ, ст.21 ЗУ «Про відпустки» (порушуються граничні терміни виплати заробітної плати, колективний договір не зареєстрований в органах місцевого самоврядування, працівники не повідомляються про дату початку відпустки в строки зазначені законом, працівникам не надаються щорічні відпустки повної тривалості протягом 2 років підряд, порушуються строки виплати зарплати за весь час щорічної відпустки, порушуються строки виплати розрахункових коштів перед звільненими працівниками, не виплачується середній заробіток за час затримки розрахунку із звільненими по день фактичного розрахунку). Директору товариства внесений припис про усунення виявлених порушень закону та складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП.

  • ФГ «Маяки» (Ямпільський р-н), порушення: ст. 115 КЗпПУ, ст.30 ЗУ «Про оплату праці» (заробітна плата працівникам виплачується один раз на місяць, не забезпечений достовірний облік виконаної працівниками роботи). Голові фермерського господарства внесений припис про усунення виявлених порушень закону та складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП.

  • ТОВ «Продавтосервіс», порушення: ст. 96 ЗУ «Про оплату праці» (при оплаті праці не дотримуються міжкваліфікаційні (міжпосадові) співвідношення розмірів тарифних ставок (посадових окладів). Директору підприємства внесений припис про усунення виявлених порушень закону та складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП.

Нагадаємо, минулого тижня в Держпраці повідомляли про накладення фінансових санкцій на суму 704 тис. гривень.

Вінниця.info