4 листоп. 2010 13:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

52

0

На Вінниччині керівники спиртзаводу організували "лівий" потік спирту

На Вінниччині керівники спиртзаводу організували "лівий" потік спирту

Міліція затримала виконуючого обов’язки директора, завідуючого складом та заступника директора-головного технолога, які за попередньою змовою на власному автотранспорті вивозили з заводу спирт, з метою його подальшої реалізації


На Вінниччині керівники спиртзаводу організували "лівий" потік спирту

Співробітники державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України у Вінницькій області припинили злочинну діяльність посадових осіб одного зі спиртових заводів області, які займалися незаконним збутом спирту.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

Зокрема, в жовтні місяці були затримані посадові особи заводу – виконуючий обов’язки директора, завідуючий складом та заступник директора-головний технолог, які за попередньою змовою на власному автотранспорті вивозили з заводу спирт, з метою його подальшої реалізації.

Так, 18 жовтня працівниками міліції був затриманий 51-річний завідувач складом та 37-річний виконуючий обов’язки директора заводу, які вивезли з підприємства 1000 літрів спирту на загальну суму 21 тисячу гривень та збули одному з місцевих жителів. Також було встановлено, що напередодні вказані особи вивезли з заводу до помешкання головного технолога підприємства 3 000 літрів спиртовмісної сировини, з яких 2 000 вилучили співробітники ДСБЕЗ.

19 жовтня під час проведення огляду помешкання заступника директора-головного технолога було виявлено та вилучено 5 бочок ємністю 200 літрів кожна та 30-ти літрову каністру, наповнені спиртом.

Під час подальшої перевірки було встановлено, що державне підприємство, посадові особи якого займались злочинною діяльністю, знаходиться на межі банкрутства та виготовлення і реалізацію готової продукції не здійснює. Згідно бухгалтерських документів станом на 1 жовтня на спиртзаводі знаходиться на відповідальному зберіганні близько 40 тон спирту. Під час проведення інвентаризації в спиртосховищі даного заводу виявлено нестачу спирту в кількості 14 853 літри на загальну суму понад 300 тисяч гривень.

Відносно посадових осіб заводу порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 191 «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу .

Посадовці спиртзаводу заарештовані.

Ведеться слідство.

 

ВИННИЦА.info


0
0