27 листоп. 2018 17:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

91

0

На Вінниччині лісівники дронами та фотопастками знаходять браконьєрів

На Вінниччині лісівники дронами та фотопастками знаходять браконьєрів

 На Вінниччині лісівники дронами та фото пастками знаходять браконьєрів 


На Вінниччині лісівники дронами та фотопастками знаходять браконьєрів

 Для ефективної роботи лісівників та мисливствознавців у ДП «Жмеринський лісгосп» застосовують сучасну техніку. Роботу фотопасток та дрона продемонстрували під час проведення виїзного засідання колегії ВОУЛМГ.

Про це повідомляє Вінницьке обласне управління лісового ти мисливського господарства на сторінці в «Фейсбук».

Дрон Phantom 4 Advanced характеризується максимальним радіусом польоту 6 км, висотою - 800 м, швидкістю польоту до 60 км/год. Високоякісна відеозйомка в форматі 4к 60 фпс та розширення камери дає змогу індентифікувати транспортні засоби та людей з великої відстані.

Використовується дрон жмеринськими лісівниками як для боротьби з браконьєрами (фото-, відеофіксація порушень, відслідковування переміщення правопорушників, у тому числі на автотранспорті), так для моніторингу стану держлісфонду та території підприємства (виявлення осередків всихання культур, фіксація лісових пожеж).

Завдяки застосуванню дрона вдалося попередити правопорушення і знайти браконьєра. Наприклад, одного разу виявлено правопорушників, що пересувалися з мисливською собакою по території мисливських угідь на відтворюючих ділянках. Представники державної лісової охорони Жмеринського лісгоспу, отримавши сигнал про порушення, перехопили мисливців та склали протокол про адміністративне порушення, накладено відповідний штраф.

Також у роботі працівники державної лісової охорони ДП «Жмеринський лісгосп» використовують фотопастки. Це фотокамери із захищеним від вологи міцним корпусом. Вони мають датчик руху та надсилають відзняте безпосередньо на телефони адресатів, заданих у меню присторою (єгері, лісничі). Фотопастки є ефективними і в нічний час. Такі прилади непомітні, вони встановлені у різних місцях, на лісових дорогах і не лише допомагають в профілактиці лісопорушень, а й допомагають у моніторингу фауни держлісгоспу.

У об’єктиви камер дуже часто попадають мешканці наших лісів – зайці, борсуки, козулі.

На Вінниччині лісівники дронами та фотопастками знаходять браконьєрів

На Вінниччині лісівники дронами та фотопастками знаходять браконьєрів - фото 2

На Вінниччині лісівники дронами та фотопастками знаходять браконьєрів - фото 3

На Вінниччині лісівники дронами та фотопастками знаходять браконьєрів - фото 4

Вінниця.info, фото - Вінницького обласного управління лісового ти мисливського господарства