23 лют. 2017 13:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

89

0

На Вінниччині молода жінка, у пошуках притулку, з трьома дітьми на руках йшли пішки 20 км. Їх вигнали з дому чоловік та свекруха

На Вінниччині молода жінка, у пошуках притулку, з трьома дітьми на руках йшли пішки 20 км. Їх вигнали з дому чоловік та свекруха

 Жінка з дітьми йшли близько восьми годин


Кричущій випадок трапився на Вінниччині. 21 лютого після 15 години з райцентру Літин вийшла 30-річна Анна Андрощук. Жінку з трьома маленькими дітьми вигнали з дому чоловік та його мати.

 «Свекруха сказала, забирай своїх дітей. Йдіть. Ви мені тут не потрібні. Чоловік також цього хотів.  Чому?  Щось робиться бабі. Вона завжди мене недолюблювала. Ці сім років, як жила з чоловіком. Невістка - чужа кістка», -  розповідає Вінниця.info Анна. - Спочатку, чоловік нормальний був. А потім почав своє показувати. Випивати, руки тягнути. До мене, до дітей. Я не витримала. Подумала, що краще дійсно піти».

Жінка крізь сльози каже, на очах у свекрухи та чоловіка зібрала дітей. У неї 10-місячний малюк, та двоє синів 4 та 6 років.

«Грошей у мене не було. Вдягла тепліше дітей. Взяла документи, молочну кашу, щоб малих погодувати. Свекруха дивиться на це все. Каже: «Йдіть, я вас що, тримаю…» І ми пішли світ за очі. Чоловік ніде не працює. Поки я в декреті, то жив на дитячій шиї. Я працювати не могла. Спочатку розгубилася, щоб ми будемо робити. Куди підемо. Грошей же немає. Згадала про тітку, мамину сестру. Я ж родом з Митниців Хмільникського району. Там і батьки мої поховані. І пішли. Пішки. Що ж було робити», - продовжує Анна.

Жінка з дітьми пішки йшли близько восьми годин. За цей час подолали відстань близько 20 кілометрів.  До Митниців залишалося близько 6 км.

«На початку 23 години стукають. Я злякалась, бо вже лягла спати, - каже родичка шукачів притулку Антоніна Федорівна. - Говорить якийсь чоловік. Що він Олег Степанович,  директор департаменту регіонального розвитку. Що племінницю привіз. Я була в шоку. Він їх біля моста підібрав на машині. То й вирішив допомогти. Я звичайно залишила Аню з дітками у себе. У мене городина є. Поїсти зварю. Я сама за повара, а вони там зараз в прихожій граються. Тому, що у мене конвектор, батарей немає. Все нормально поки, слава Богу. А там вже з села я побалакала з жінками. Поприносили трохи одежу, моя сестра привезла молоко. Хто де що, зносять. Сільські люди.  Дзвонили волонтери з Вінниці. Питали, що треба. А що треба, поки памперси меншій дитині. Зубчик лізе. То він трохи плаче. А так, слава Богу, поки йшли, не похворіли. Вчора і міліція з Хмільника приїжджала. Голова нашої сільської ради приходив».

Сам чоловік, який підібрав шукачів притулку зауважує, коли їхав повз жінки з дітьми, ніби відчув, що вони потребують допомоги.

«Сам не знаю як я їх помітив. Але зі мною це не вперше. І я уже не вірю що це випадково», - зауважив Олег Попеску.  

Питанням жінки з дітьми будуть займатися відповідні служби. Вінниця.info продовжує слідкувати за їх долею.

Вінниця.info