23 черв. 2014 12:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

61

0

На Вінниччині назвали вулицю на честь загиблого під Слов’янськом «ягуарівця»

На Вінниччині назвали вулицю на честь загиблого під Слов’янськом «ягуарівця»

 Тепер у селі Малі Кутища Калиновського району є вулиця імені Віктора Ліпського


На Вінниччині назвали вулицю на честь загиблого під Слов’янськом «ягуарівця»

 На честь загиблого під Слов’янськом "ягуарівця" Віктора Ліпського земляки назвали вулицю в рідному селі героя Малі Кутища у Калинівському районі Вінницької області .

Як повідомив голова Лемешівської сільської ради Валерій Блажчук, "Віктор (Ліпський) був нашим земляком, родом із Малих Кутищ, які відносяться до нашої сільради. Він служив у спецпідрозділі "Ягуар", загинув під Слов’янськом, виконуючи бойовий обов’язок. Ми не можемо повернути його, але можемо вшанувати, віддавши належне героїзму і подвигу цієї людини. Тому депутати сільради одноголосно ухвалили рішення назвати на його честь вулицю у рідному селі", повідомив сільський голова.

За рішенням депутатів сільської ради, на честь загиблого спецпризначенця  перейменують центральну вулицю села, яка досі носила ім’я Леніна. Там і досі мешкає родина Віктора Ліпського.

Нагадаємо, що прапорщик спецпідрозділу Міністерства внутрішніх справ "Ягуар" Віктор Ліпський загинув 29 травня під Словянськом Донецької області, коли терористи збили вертоліт, на борту якого знаходилися військовослужбовці і бійці спецпідрозділів. Його поховали у рідному селі 31 травня.

20 червня указом Президента України Петра Порошенка Віктора Ліпського нагороджено Орденом "За мужність" І ступеня (посмертно).

ВИННИЦА.info


0
0