20 серп. 2018 17:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

60

0

На Вінниччині не всі школи встигають закупити парти до нового навчально року

На Вінниччині не всі школи встигають закупити парти до нового навчально року

 На Вінниччині перевіяють готовність навчальних закладів області до нового навчального року. 


На Вінниччині не всі школи встигають закупити парти до нового навчально року

 На Вінниччині перевіяють готовність навчальних закладів області до нового навчального року. Більшість перших класів підготовлені до навчального року за новими стандартами, але є й такі школи, де роботи нещодавно розпочалися. Не всі школи встигають придбати парти до 1 вересня.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Чорна в ефірі телеканалу «UA : Вінниця» зазначила, що в пришкільних таборах цього літа оздоровилися більше 20 тис дітей. Всього ж в області таких таборів налічувалось 249, проводились тематичні зміни, де діти мали змогу навчатися за інтересами: математична, та з вивчення іноземної мови (де працювали волонтери – носії мови).

На виконання доручення голови ОДА щодо перевірки готовності навчальних закладів області до нового навчального року 14 серпня Департаментом здійснено одномоментну перевірку із виїздом керівників управлінь та служб у райони. Матеріали на даний момент узагальнюються, проте Олена Чорна назвала ті, що можуть слугувати зразком: це Гайсинський, Бершадський, Крижопільський, Калинівський, Ямпільський, райони, міста Жмеринка та Калинівка.

Серед проблем заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації назвала забезпечення меблями перших класів: «На Вінниччині не всі школи встигають до першого вересня придбати парти, які передбачені для першокласників концепцією нової української школи (НУШ),- зазначила вона.

Олена Чорна підкреслила, що проблема з партами і меблями взагалі спостерігається не лише у Вінниці чи області, а в цілому по Україні: «Потужності виробників на сьогоднішній день не можуть покрити замовлення. Тому є, на жаль, в нас випадки, коли постачання парт - нових одномісних для першокласників - буде і в вересні, і в жовтні».

За словами посадовця, впливають на вчасну поставку парт і тендерні процедури: «Є такі приклали, коли оголошували тендер, а ніхто не подався, оголошували вдруге, і потім вже проводили  закупівлі, а все це розтягувалось в часі, адже процедури, згідно законодавства, порушувати не можна», - уточнила вона.

Загалом на Вінниччині, запевняє Олена Чорна, більшість перших класів підготовлені до навчального року за новими стандартами. Однак, є й такі школи, де роботи нещодавно розпочалися.

Нагадаємо, 5 квітня у Вінниці презентували, як організувати навчальний процес в початкових класах за концепцією «нової української школи». Міністерством освіти розроблено рекомендації та вимоги щодо укомплектування перших класів. На нову систему навчання початкова школа перейде вже у вересні 2018.

Вiнниця.info