4 берез. 2015 17:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

72

0

На Вінниччині немає заборгованості по зарплатам педагогів

На Вінниччині немає заборгованості по зарплатам педагогів

 На Вінниччині відсутня заборгованість з виплати заробітної плати педагогам


На Вінниччині немає заборгованості по зарплатам педагогів

У Вінницькій області відсутня заборгованість по виплаті заробітної плати педагогічним працівникам.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

У повному обсязі здійснюються всі виплати, а саме за вислугу років та завідуванням кабінетів. В усіх районах області збережено надбавку за престижність праці педагогічним працівникам та виплату грошової винагороди за сумлінну працю – від 5 (Крижопільський, Погребищенський, Томашпільський, Чернівецький райони) до 80% (Іллінецький, Тиврівський, Чечельницький, Шаргородський райони, міста Жмеринка та Ладижин).

 Через нестачу коштів в бюджеті у деяких районах області освітянам пропонують йти у відпустки за власний рахунок. Однак, як зауважив заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації - начальника управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи Андрій Лисак, сьогодні педагогічні працівники не можуть бути відправлені в відпустки без збереження заробітної плати, роботодавець не має на це права.

 «Це не правильно, і ми повинні розуміти, що педагоги виконуючи свої функції, не можуть бути відправлені у відпустки без збереження заробітної плати в процесі навчального року. Така позиція Департаменту освіти і науки облдержадміністрації» – зазначив Андрій Лисак. 

ВИННИЦА.info