28 січ. 2015 16:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

37

0

На Вінниччині переполовинять «чиновницькі крісла»

На Вінниччині переполовинять «чиновницькі крісла»

З 12 відомств і представництв органів виконавчої влади, які є в області, утворять 6


На Вінниччині переполовинять «чиновницькі крісла»

 У відомствах центральних органів виконавчої влади, які є на території Вінницької області проходить оптимізація. З 12 відомств утворять 6 з відповідною оптимізацією працівників.

Про це 28 січня повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник.

Відповідно до постанови КМУ від 10.09 2014 «Про оптимізацію центральних органів виконавчої влади»,  у всіх структурах проводиться реорганізація і ліквідація.

«26 січня на засіданні Уряду прийнято рішення про ліквідацію двох служб – виконавчої та реєстраційної. Їх повноваження передаються на місця», - навів приклад А. Олійник.

Окрім того, утворюється держслужба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Ця служба буде об’єднувати чотири – головне управління ветеринарної медицини, державна фіто санітарна інспекція, інспекція з питань захисту прав споживачів і головне управління Держсанепідемслужби у Вінницькій області.

«Вони будуть оптимізовані по кількості працівників, це дасть можливість «відсіяти» тих хто протирає штани в кріслі», -  говорить голова ОДА.

Також утворюється державна служба з питань праці, яка об’єднає державну інспекцію з питань праці в області і управління Держгірпромнагляду.

В цілому за словами А. Олійника, з 12 відомств утвориться 6.

Також будуть зміни в структурних підрозділах облдержадміністрації. Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, яким керує Світлана Василюк, об’єднають з Управлінням у справах національностей та релігій облдержадміністрації, керівником якого наразі є Ігор Салецький. Відповідно буде утворено Департамент комунікацій з громадськістю, національностей та релігій.

«В умовах інформаційної війни будемо змінювати роботу і шукати нові підходи щоб не відбиватись, а щоб вести певні наступальні дії в інформаційному просторі», - прокоментував своє рішення губернатор.  

ВИННИЦА.info