20 січ. 2016 16:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

53

0

На Вінниччині підприємство не сплатило державі 3,3 мільйони податку

На Вінниччині підприємство не сплатило державі 3,3 мільйони податку

 За даним фактом ведеться слідство


На Вінниччині підприємство не сплатило державі 3,3 мільйони податку

 Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків одним із підприємств-виробників хімічних речовин Вінниччини  на суму більше 3,3 млн. грн.

Про це інформує прес-служба прокуратури Вінниччини.

Так, службовці підприємства при здійсненні діяльності за період з 01 січня 2012 по 31 грудня 2014 шляхом імітування проведення фінансово-господарських операцій та незаконного формування податкового кредиту та валових витрат від підприємств з ознаками фіктивності ухилились від сплати податку на додану вартість в сумі майже 1 млн. 930 тис грн. та податку на прибуток підприємств в сумі 1млн 450 тис грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету держави коштів в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі дії.

Згідно ч. 3 ст. 212 КК України передбачена кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах - караються штрафом від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

ВИННИЦА.info