21 груд. 2015 12:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

79

0

На Вінниччині почали ремонтувати музей Леонтовича

На Вінниччині почали ремонтувати музей Леонтовича

 Розпочато ремонтні роботи музею Миколи Леонтовича в с. Марківка


На Вінниччині почали ремонтувати музей Леонтовича

11 грудня за виконання доручення голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія в с. Марківка розпочато ремонтні роботи музею Миколи Леонтовича.

Про це повідомляє Теплицька районна державна адміністрація.

Символічно, що роботи розпочато в дні святкування 138-річниці від дня народження Миколи Леонтовича.

Під керівництвом начальника управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації Станіслава Городинського та голови Теплицької районної ради Василя Романюка відбулась виробнича наради за участю районних служб з питань початку реконструкції, благоустрою території музею та могили всесвітньо відомого композитора.

Директор обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька представила проект реконструкції музею, а провідний спеціаліст Вінницького факультету державної академії керівних кадрів культури і мистецтв Олександр Котловий ознайомив з проектом благоустрою примузейної території і могили відомого композитора на кладовищі.

Розглядались також пропозиції встановлення пам’ятного знаку Всесвітньо відомого твору «Щедрик» та створення паркової зони під робочою назвою «Віхи історії». Підбір відповідних насаджень для посадки доручено ДП « Гайсинський райагроліс», асфальтування тротуарів районній дорожній службі.

З головою Степанівської територіальної громади Володимиром Пурдиком обговорювалось питання виділення земельних ділянок під проведення зазначених робіт.

Нагадаємо, на реконструкцію та проведення благоустрою території музею ім.. Миколи Леонтовича було виділено 1 млн. гривень.

Довідка

Леонтович Микола Дмитрович (1877—1921) — український композитор, хоровий диригент, громадський діяч, педагог. Автор широковідомих обробок українських народних пісень для хору «Щедрик», «Дударик», «Козака несуть». Його обробка «Щедрика» відома у всьому світі як різдвяна колядка «Carol of the Bells». Найвищим досягненням композитора вважаються пісні «Щедрик» та «Дударик», в яких Леонтович досягнув максимальної ритмічної організації.

На Вінниччині почали ремонтувати музей Леонтовича 

На Вінниччині почали ремонтувати музей Леонтовича - фото 2 

На Вінниччині почали ремонтувати музей Леонтовича - фото 3 

ВИННИЦА.info