23 квіт. 2016 13:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

83

0

На Вінниччині поховали медика, що загинув у боях за Дебальцево

На Вінниччині поховали медика, що загинув у боях за Дебальцево

 На Вінниччині попрощалися із земляком Сергієм Кацабіним


На Вінниччині поховали медика, що загинув у боях за Дебальцево

 22 квітня на Вінниччині попрощалися із земляком Сергієм Кацабіним, який загинув 9 лютого 2015 під Логвіно під час боїв за Дебальцево.

Про це інформує «Вісник Козятинщини».

Більше року Сергій Кацабін вважався безвісти зниклим і весь цей час його тіло покоїлося на кладовищі невідомих солдат у Дніпропетровську. Після двічі проведеної експертизи ДНК бійця вдалося ідентифікувати і врешті оголосити загиблим та перепоховати на рідній Козятинщині. Похорони співпали із днем народження. Якби не ця клята війна, саме сьогодні Сергію виповнилося б 33 роки.

Сергій був фельдшером медичної роти Північного територіального управління (в/ч 3001). На початку війни займався волонтерством. У серпні-вересні 2014 на Дебальцевському плацдармі надав допомогу десяткам поранених. Відразу після заснування Медичної роти НГУ записався добровольцем. Мав фельдшерську освіту, навчався в Національному медуніверситеті ім. О.О. Богомольця на фармацевта. На службі був з 31 грудня 2014 року.

Загинув, потрапивши у засідку, коли евакуйовував тяжко поранених у складі екіпажу санітарної машини Анатолієм Сулімою та Михайлом Балюком.

Прощання із героєм відбувалося у Міському будинку культури. Поховали Сергія Кацабіна на кладовищі в с.Козятині.

Це вже тринадцята втрата для Козятинщини. Вічна пам’ять і слава Герою!

Як ми раніше повідомляли, 29 березня стало відомо про загиблого 24-річного Олександра Лобжина з Козятинщини, який поліг  у серпні 2014 року під Іловайськом. Опізнали молодого вінничанина за допомогою тесту ДНК.

19 квітня на Вінниччині попрощалися з Героєм, якого вбили російські диверсанти.

За офіційними даними, на Сході з квітня 2014-го у боротьбі за незалежність полягли 155 жителів Вінницької області.

ВИННИЦА.info