13 трав. 2017 12:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

35

0

На Вінниччині «посадили» двох вбивць

На Вінниччині «посадили» двох вбивць

 З’ясовано, що правопорушники вкрали у потерпілого ще й мотоцикл.



На Вінниччині «посадили» двох вбивць

 Могилів-Подільською місцевою прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень особі, що спричинило його смерть.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Вінницької області.

Досудовим розслідуванням установлено, що у березні минулого року двоє жителів Томашпільського району, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті виниклих неприязних стосунків, прийшли до будинку свого знайомого та почали жорстоко його бити.

Побачивши, що потерпілий втратив свідомість, злочинці припинили наносити йому тілесні ушкодження, закрили його у власному будинку та з місця пригоди зникли. Потерпілий пролежав без свідомості більше доби та  помер.

З’ясовано, що правопорушники вкрали у потерпілого ще й мотоцикл.

Дії винних осіб кваліфіковано за ч. 2 ст. 121 КК України, тобто умисне тяжке тілесне ушкодження вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого та ч. 2 ст. 289 КК України – незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене групою осіб з проникненням у приміщення.

За наслідком досудового розслідування обвинувальний акт у даному провадженні скеровано до Томашпільського районного суду для розгляду по суті.

Злочинці своєї вини не визнали, намагались своїми показами заплутати судовий розгляд, але вина доведена під час розгляду провадження в суді в повному обсязі.

Вироком суду злочинців визнано винними у вчиненні вищевказаних злочинів і призначено покарання у виді дев’яти та одинадцяти років позбавлення волі відповідно. Рішенням Апеляційного суду Вінницької області зазначене покарання залишено без змін.

Вінниця.info