11 січ. 2016 10:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

88

0

На Вінниччині посадовці «відмили» 670 тисяч з бюджету міськради

На Вінниччині посадовці «відмили» 670 тисяч з бюджету міськради

 Посадові особи однієї з міських рад регіону та відділення товариства привласнили понад мільйон бюджетних коштів


На Вінниччині посадовці «відмили» 670 тисяч з бюджету міськради

 Посадові особи однієї з міськрад Вінницької області та товариства привласнили бюджетні кошти і легалізували їх через фіктивні підприємства.

Про це інформує Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) НП України у Вінницькій області викрили факт привласнення посадовими особами бюджетних коштів. За даним фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що протягом 2013-2015 років посадові особи міської ради уклали низку договорів із одним з відділень товариства, що надає послуги з теплопостачання. В подальшому, з метою власного збагачення до актів виконаних робіт було включено заробітну плату консультанта вищезазначеного відділення у розмірі 335 тисяч гривень.

Окрім цього, службові особи товариства з надання послуг теплопостачання створили фіктивне підприємство. Через "фірму" здійснили ряд фінансових операцій та «відмили» 670 тисяч гривень. Дана сума коштів також була внесена до актів виконаних робіт.

Таким чином, посадові особи однієї з міських рад регіону та відділення товариства привласнили понад мільйон бюджетних коштів та легалізували їх через фіктивні підприємства.

За дане кримінальне правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5-ти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

ВИННИЦА.info