29 жовт. 2018 17:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

88

0

На Вінниччині працюватиме волонтерка Корпусу Миру США Райан Карісса Анн

На Вінниччині працюватиме волонтерка Корпусу Миру США Райан Карісса Анн

 На Вінниччині працюватиме волонтерка Корпусу Миру США Райан Карісса Анн


На Вінниччині працюватиме волонтерка Корпусу Миру США Райан Карісса Анн

 Громадянка Сполучених Штатів Америки Райан Карісса Анн як експерт з міжнародної технічної допомоги за програмою Корпусу миру США в Україні переїхала із Мічігану до Вінниці на два роки. 29 жовтня в один із перших її робочих днів відбулося знайомство з головним самоврядним органом влади області – обласною Радою та очільником – Анатолієм Олійником.

Про це йдеться в повідомленні Вінницької обласної ради.

«У нас є досвід плідної співпраці з представниками Корпусу миру Сполучених Штатів, – зазначив Анатолій Олійник. – Представники Корпусу миру, котрі перебували на Вінниччині, співпрацювали з нашою обласною Асоціацією органів місцевого самоврядування. Тепер маємо зв’язки щодо обміну молодіжними організаціями, студентами вишів в рамках спільних навчальних та пізнавальних проектів».

Міс Карісса прибула до Вінниччини за клопотанням комунального закладу «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». Допомагатиме американка закладам соціальної сфери області організувати сталий організаційний розвиток у громадах, вестиме просвітницьку роботу та розроблятиме стратегічне планування центрів соціальної допомоги населенню. Дівчина є фахівцем зі стратегічного планування та має досвід роботи з дітьми із функціональними обмеженнями.

«Ми багато років працюємо за напрямом впровадження адміністративно-територіальної реформи з формування соціальної групи, – каже директор Вінницького обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» Світлана Демко. – Ми дуже хотіли, щоб до нас приїхала людина, яка б нашим організаціям, філіям та закладам соціальної сфери допомогла розробити стратегічні плани розвитку. Також ми хочемо попрацювати з головами об’єднаних територіальних громад області зі створення центрів комплексного надання соціальних послуг на базі кожного з районів. Щоб наші голови ОТГ в процесі реформ не забули про соціальну сферу, ми звернулися до представників Корпусу миру США в Україні, щоб нам допомогли в цьому їхні спеціалісти та експерти».

Райан Карісса Анн упродовж двох місяців стажувалася та тренувалася, щоб сьогодні офіційно стати волонтером Корпусу миру США у Вінницькій області.

Голова обласної Ради Анатолій Олійник запросив міс Каріссу взяти участь у онлайн-семінарі для голів районних рад на тему: «Актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування», що відбудеться у приміщенні обласної Ради 31 жовтня.

Загалом понад сотня американців цього року офіційно стали волонтерами Корпусу миру в Україні.

На Вінниччині працюватиме волонтерка Корпусу Миру США Райан Карісса Анн

На Вінниччині працюватиме волонтерка Корпусу Миру США Райан Карісса Анн - фото 2

На Вінниччині працюватиме волонтерка Корпусу Миру США Райан Карісса Анн - фото 3

Вiнниця.info, фото - Вінницької обласної ради