22 листоп. 2010 15:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

17

0

На Вінниччині правоохоронці виявили психотропні речовини в препаратах для схуднення

На Вінниччині правоохоронці виявили психотропні речовини в препаратах для схуднення

Міліція з 20 жовтня по 20 листопада перевірила 750 аптечних на предмет законної реалізації сильнодіючих та психотропних речовин


На Вінниччині правоохоронці виявили психотропні речовини в препаратах для схуднення

750 аптечних закладів Вінницької області перевірили з 20 жовтня по 20 листопада працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС у Вінницькій області на предмет законної реалізації сильнодіючих та психотропних речовин.

Як повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС област, про це розповів начальник відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків облуправління міліції Сергій Мельник.

Зокрема, за фактами перевірок міліцією виявлено 18 порушень, а за фактами незаконного зберігання, збуту психотропних, отруйних та сильнодіючих речовин порушено 9 кримінальних справ за ст.307 та ст. 321 Кримінального кодексу

Зокрема, аравоохоронці виявили незаконний продаж метанденіону, препарат який використовують атлети для збільшення маси тіла і який містить психотропну речовину. В поле зору міліції також потрапили китайські чаї для схуднення – «Далі» та «Ліда». З серпня 2010 року ці препарати визнані такими, що містять психотропну речовину і тому реалізовуються виключно за наявності ліцензії. Натомість ряд фармацевтів свідомо порушували закон.

Не залишились поза увагою правоохоронців і розважальні заклади, де є кімнати для кальяну і де можуть бути порушення. Адже з травня 2010 року накладено заборону на продаж спеціальних курильних сумішів, в складі яких виявлено психотропи.

Щоб уникнути покарання, наркоділки нерідко використовують сучасні інформаційні технології. Вінницькі правоохоронці виявляють факти продажу наркотиків через мережу Інтернет. Так, 28 жовтня було затримано «на гарячому», під час продажу 500 таблеток екстазі, молодого вінничанина. Зі слів затриманого, таблетки він замовив в Німеччині через мережу Інтернет. До Вінниці небезпечний вантаж прибув замаскований в пачці від пластівців. Сьогодні ціна однієї таблетки складає 150 гривень. Наразі за фактом збуту наркотичних засобів порушено кримінальну справу.

За результатами проведеної на території Вінницької області операції «Мак 2010» порушено 318 кримінальних справ. В переважній більшості випадків, за фактами незаконних посівів маку та конопель відповідно до ст.310 Кримінального кодексу. Близько 300 тисяч рослин конопель виявили та знищили вінницькі правоохоронці в вересні поточного року на території відстойників Браїлівського цукрового заводу. Щоб вирубати та спалити таку кількість небезпечного зілля, міліціонерам знадобився тиждень.

 

ВИННИЦА.info


0
0