17 лют. 2017 13:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

54

0

На Вінниччині прикордонники згадали оборону блок-посту «Балу» та вшанували пам’ять загиблого Героя

На Вінниччині прикордонники згадали оборону блок-посту «Балу» та вшанували пам’ять загиблого Героя

 Поклали квіти до Меморіалу, в камені якого увічнено імена семи полеглих прикордонників загону


На Вінниччині прикордонники згадали оборону блок-посту «Балу» та вшанували пам’ять загиблого Героя

 17 лютого на Вінниччині військовослужбовці Могилів-Подільського прикордонного загону вшанували пам'ять загиблого Героя - В’ячеслава Семенова.

Про це Вінниця.info повідомляє прес-служба Могилів-Подільського прикордонного загону.

Два роки минає з часу подій на Дебальцевському плацдармі. У важкі дні бойових протистоянь з російськими найманцями та Збройних сил України героїчно боронили блокпост «Балу», що на перехресті доріг поблизу населеного пункту Фащівка. У числі мужніх воїнів і старший лейтенант Могилів-Подільського прикордонного загону В’ячеслав Семенов — герой, який до останнього боронив блокпост «Балу».

Під його командуванням прикордонники відбили близько 10 ворожих атак, знищили танк, бойову машину піхоти та вантажівку супротивника. В’ячеслав завжди був першим у бою і до останнього  беріг своїх людей. Усі його підлеглі повернулися живими. За це офіцер заплатив найдорожчим – життям. Указом Президента України  В’ячеслава Семенова нагороджено високим званням «Герой України» посмертно.

На Вінниччині прикордонники згадали оборону блок-посту «Балу» та вшанували пам’ять загиблого Героя

На Вінниччині прикордонники згадали оборону блок-посту «Балу» та вшанували пам’ять загиблого Героя - фото 2

На Вінниччині прикордонники згадали оборону блок-посту «Балу» та вшанували пам’ять загиблого Героя - фото 3

На Вінниччині прикордонники згадали оборону блок-посту «Балу» та вшанували пам’ять загиблого Героя - фото 4

Довідка.

17.02.2015 року в районі н.п. Дебальцеве неподалік селища Фащівка героїчно загинув заступник начальника ОБПК "Могилів- Подільський" старший лейтенант Семенов В’ячеслав Анатолійович. У зв'язку з ускладненням обстановки на сході України прикордонники ОБПК "Могилів-Подільський" спільно з військовослужбовцями ЗСУ виконували бойові завдання у районі легендарного блокпосту №12801, який більш відомий як блокпост "Балу", що розміщувався неподалік селища Фащівка. Через вигідне географічне розташування цей блокпост мав стратегічне значення для оборони Дебальцевого і з початку 2015 року піддавався постійним нападам з боку незаконних збройних формувань. Уночі, 10.02.2015 року ворог, маючи значну чисельну перевагу у живій силі, броньованій техніці, під прикриттям щільного вогню мінометів та артилерії, здійснив чергову спробу захопити блокпост. Вісім діб, вдень і вночі старший лейтенант Семенов, будучи справжнім командиром, керував особовим складом блокпоста "Балу", підтримував у підлеглих належний бойовий дух, впевненість у власних силах. 16.02.2015 року піхотою бойовиків при підтримці артилерії та трьох танків було здійснено чергову спробу штурму, яка також була для них невдалою. 17.02.2015 року старший лейтенант Семенов В.А. зі своїм підрозділом у черговий раз вів нерівні бої з переважаючими силами противника. Чисельні штурми бойовиків при підтримці бронетехніки успіху у взятті під свій контроль блокпоста "Балу" не досягли, хоча самі укріплення були зруйновані. У цьому бою старший лейтенант Семенов В’ячеслав Анатолійович отримав важке осколкове поранення, несумісне з життям.

Вінниця.info, фото 

прес-служби Могилів-Подільського прикордонного загону