3 квіт. 2016 12:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

46

0

На Вінниччині реформи розсварили селян

На Вінниччині реформи розсварили селян

 Селяни розсварились через децентралізацію


На Вінниччині реформи розсварили селян

 На Вінниччині жителі села Гонорівка розварились через реформу децентралізації. Одні радіють що їх об’єднали з сусіднім с. Студена , інші – обурені об’єднанням з більш заможнім селом.

Коли минулого року проводили збори села, більше половини людей були за об’єднання громад, тепер думки розділились. «Колотнечу» в селі зробила колишня голова сільради, яка проти децентралізації, але пояснити що поганого в об’єднанні, вона не може

«Згоди громади на об’єднання не було, це саме головне. Нас вже ошукали тому що », - каже колишня голова сільради Валентина Есауленко.

Місцеві депутати намагаються врегулювати конфлікт і пояснюють чому жителям Гонорівки буде краще після об’єднання.

«В Студені є і колгосп, який працює, і залишилась базове господарство, в них більше населення…», - каже депутат Гонорівської сільради Людмила Петківська.

Загалом до с. Студена приєднали 9 населених пунктів. Головою об’єднаної територіальної громади став Олексій Кирнасівський. Він каже що держава вже виділила понад 23 млн. гривень на розвиток цих сіл. І значна частина цих коштів піде на відновлення Гонорівки.

Нагадаємо, у Вінницькій області минулого року було створено дві об’єднані територіальні громади. В жовтні 2015 було призначено в цих громадах вибори.

ВИННИЦА.info, за матеріалами телеканалу «Україна»

title