6 лют. 2017 09:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

41

0

На Вінниччині розпочали власне виробництво холодної суміші для ремонту доріг

На Вінниччині розпочали власне виробництво холодної суміші для ремонту доріг

 Працівникам дорожньої галузі вдвічі підняли зарплатню та запрошують на роботу нових спеціалістів


На Вінниччині розпочали власне виробництво холодної суміші для ремонту доріг

Вінницька область друга за кількістю магістралей Державного значення. Працівники дорожньої галузі наголошують, ситуацію з ожеледицею та снігопадом тримають під контролем. Як саме, намагалася розібратися Вінниця.info.

За інформацією обласного «Автодору», ще у 2016-му заготовили 81 тисячу тонн посилального матеріалу, половину з якого вже використали, другою планують ще посипати наявних 90 піско-розкидувачів.

«Перший рік, як в регіоні почали ремонтувати холодними сумішами. Ними можна лагодити дороги у холодний період. І найголовніше, суміш свого виробництва. Її виробляють на могилів-подільському заводі та у Крижополі. Вже маємо 450 тонн продукції. Більше 25 бригад працюють по регіону. Ліквідовують аварійні поломки. Техніка підготовлена у повному обсязі. Весняні роботи по плану від початку березня», - каже керівник Служби автомобільних доріг Вінниччини Ігор Корольчук.  

Попри звітність чиновників, водії констатують, дороги на Вінниччині не в ідеальному стані. У деяких місцях – критичні.

«Відверто кажучи, стан доріг по області не найгірший, порівняно з всією Україною. І це вдалося за надскладних умов, які тривають з 90-х років. Відтоді про дорожню індустрію просто забули. Не виділялися кошти. Працівники не отримували зарплатню. І звичайно, найкращі пішли. Ми втратили колектив, який вмів щось робити. Думаєте, так легко знайти спеціалістів?  Навіть водія, які може висипати щебінь при поверхневій обробці. Не знайдеш такого механізатора. Треба вчити, на практиці. Понад 25 років тому ми мали штатний розклад 150 чоловік, зараз 70-т. І це при тому, що зарплатню нам у двічі підняли. В середньому на спеца виходить близько 8 тисяч гривень. Але робітників не вистачає. Тому запрошуємо до нас на роботу», - розповів  Олександр Колісниченко керівник Калинівського управління автомобільних доріг.  

За інформацією від Артема Гриненка, керівника ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» (дочірні підприємства та філії компанії: облавтодори, райавтодори, деу, дед), у 2017-му український уряд виділив  спочатку 250 млн,  потім додав ще півмільйона гривень. За ці гроші не лише заплановано ремонтні роботи на дорогах, а й закупівля необхідної техніки. Їх розподілятимуть по областям з протяжністю державних доріг.

На Вінниччині розпочали власне виробництво холодної суміші для ремонту доріг

На Вінниччині розпочали власне виробництво холодної суміші для ремонту доріг - фото 2

На Вінниччині розпочали власне виробництво холодної суміші для ремонту доріг - фото 3

На Вінниччині розпочали власне виробництво холодної суміші для ремонту доріг - фото 4

На Вінниччині розпочали власне виробництво холодної суміші для ремонту доріг - фото 5

Вінниця.info