27 лют. 2014 14:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Події
0

57

0

На Вінниччині самооборона намагається підім’яти під себе підприємство з німецькими інвестиціями

На Вінниччині самооборона намагається підім’яти під себе підприємство з німецькими інвестиціями

Активісти намагаються встановити контроль над «АКВ Українське каолінове товариство» в Козятинському районі


На Вінниччині самооборона намагається підім’яти під себе підприємство з німецькими інвестиціями

27 лютого на адресу редакції ВИННИЦА.info надійшов лист в якому йдеться про протиправні вимоги «Народної Самооборони» до «АКВ Українське каолінове товариство», акціонером та інвестором якої є німецька компанія.

«Німецька компанія Кварцверке-Группе з 2007 року є інвестор і акціонер української компанії " АКВ Українське каолінове товариство" ( UKC) в Глухівцях, Козятинського району, Вінницької області. З того часу вона інвестувала туди більше 50 мільйонів євро - для української економіки дуже значні інвестиції.

На сучасному обладнанні і стійких робочих місцях 300 співробітників виробляють в Глухівцях каолін для українських та міжнародних споживачів, зокрема, керамічної та паперової промисловості.

Компанія, що є великим платником податків в регіоні і надійним роботодавцем, користується авторитетом.

26-го лютого 2014 компанія отримала від "Народної самооборони Козятинщини " протиправну письмову вимогу. В ній висувається вимога комісії по розслідуванню уявних обвинувачень в корупції проти Генерального директора і включення члена організації в управлінні компанією. Підписана вимога паном Лавренюком М.Б.

Використання офіційного бланку від Козятинського району та схожість прізвища з попереднім губернатором району не повинно вводити в оману щодо відсутності легітимності процесу .

Доктор Отто Хібер - відповідальний керівник компанії за українське підприємство, відзначає, що звинувачення на адресу керівництва безпідставні. Фінансова система українського товариства регулярно перевіряються незалежними експертами міжнародної аудиторської фірми KPMG та аудиторами німецької материнської компанії. Генеральний директор користується повною довірою акціонерів.

Тому вимоги створення комісії з розслідування і залучення представника громади до управління компанією німецький інвестор вважає необґрунтованими і оцінює їх як незаконні атаки на свої інтереси.

Доктор Хібер висловлює стурбованість з приводу такого небезпечного розвитку подій для своєї компанії і для української економіки. За словами доктора Хібера, якщо ця тенденція не буде зупинена негайно, це не тільки ставить під загрозу існування його українського товариства і всіх робочих місць, але, звичайно , також присутність інших іноземних інвесторів. Це була б значна втрата для української економіки та українського народу.

Компанія просить у політиків і служби безпеки України швидкої і рішучої підтримки», - йдеться в листі.

 На Вінниччині самооборона намагається підім’яти під себе підприємство з німецькими інвестиціями

ВИННИЦА.info


0
0