20 січ. 2017 17:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

79

0

На Вінниччині селяни відкрили власний Жек

На Вінниччині селяни відкрили власний Жек

 Сусіди задоволені роботою сусідів


На Вінниччині селяни відкрили власний Жек

Жителі Тиманівки Тульчинського району відкрили у селі власний Жек. Розпочали з комунальних благ та тих хто за них відповідає. Розчищають вулиці від снігу, вивозять сміття, провели  власний водогін. Запевняють, це лише початок. Навесні перелік послуг розшириться.

Штат сільського Жеку нараховує п’ятьох різноробів та водія.  Поки  комунальники  -  без робочого місця. 

«Чистим, прочищаємо, посипаємо сіллю, підчищаємо дерева. Працюємо. Сьогодні – розчистка снігу, завтра  - вивозитимуть  сміття», - каже Олександр Стеблецький,  працівник Тиманівського комунального підприємства.

Сусіди задоволені роботою сусідів.

«Це зараз в нас є організований вивіз сміття і завдяки цьому ми тримаємо територію чистою. Колись, раніше то вся територія була закидана . Сміття скидали у лісі, в яри, під забори, куди хто тільки міг придумати. У кого й на що хватало фантазії. А зараз в нас гармонія з природою. Не бракує й води.  Якщо раніше  із бідонами плентався за півкілометра, то тепер  вона тече з власного  крана на подвір’ї.  Бо ж через село прокладають водогін», - зауважує  місцевий Олександр Безбах.

Люди  переконують, відколи в Тиманівці з’явилися власні комунальники – село  змінилося.

«Це дуже добре для села. Так і потрібно людям допомагати! Ідея мати власних комунальників  належить нашому селищному голові. Громада  хотіла  покращення  якості життя. Саме тому він і почав -  із благ цивілізації», - пояснює сусідка Оксана.

Люди розраховуються за вивіз сміття, у них є свої спеціальні книжечки.

«Є тариф, так само й за воду буде. Тариф на сміття в нас найменший, в нас 12-ть гривень.  Ми збирає  з одної домогосподарства. Десь ми рахували в районі 13-ти 14-ти гривень буде  за куб води», - селищний голова підраховує  Сергій Урсуленко.

Облаштувати офіс під Жек обіцяють найближчим часом. Ремонтують  будівлю  покинутого тубдиспансеру та відновлюють техніку .

«Нам вдалося залучити техніку яка була в цьому санаторії. Плюс залучили з реорганізованого КСп.  Маємо два самосвали, бочку асинізатор, яка буде надавати послуги,  в нас є газон бортовий, трактор МТГ», - перераховує Урсуленко.

Після того як роботу наладять остаточно  - обіцяють розширити й перелік послуг, які надаватиме  селищний Жек. Почнуть вирізати чагарники,  підстигати газони, прибирати кладовища та фарбувати паркани.  

На Вінниччині селяни відкрили власний Жек

На Вінниччині селяни відкрили власний Жек - фото 2На Вінниччині селяни відкрили власний Жек - фото 3

На Вінниччині селяни відкрили власний Жек - фото 4

Вінниця.info