31 січ. 2017 10:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

45

0

На Вінниччині серійного убивцю засудили до довічного ув’язнення

На Вінниччині серійного убивцю засудили до довічного ув’язнення

З конфіскацією усього належного майна


На Вінниччині серійного убивцю засудили до довічного ув’язнення

Про це Вінниця.info повідомляє  прес-служба прокуратури Вінницької області

«Йдеться про вбивства, які мали масце у січні 2015 року в селі Обухів Мурованокуриловецького району та у місті Бар. 8 січня злочинець, в стані алкогольного сп’яніння, з метою придбання іще оковитої, прийшов до 74-річного односельця, який йому відмовив. Усвідомлюючи, що потерпілий є особою похилого віку і не може чинити йому суттєвий опір, діючи з раптово виниклим умислом на заволодіння чужим майном, з корисливих спонукань, вчинив розбій. Він жорстоко убив господаря оселі, забрав 183 гривні, мобільний телефон, зарядний пристрій до телефону, замкнув будинок та покинув місце події. Через декілька днів цей же злочинець у Барі, спостерігаючи за будинком       зрозумів, що в ньому одиноко проживає жінка похилого віку. Підбурюваний жагою особистої наживи та незаконного збагачення, маючи умисел на заволодіння чужим майном, з корисливих спонукань, коли потерпіла залишила будинок і пішла до сусідів, він зайшов в житловий будинок, де викрав 85 гривень. А коли залишав будинок, зайшла господарка, яку злодій жорстоко вбив та покинув місце події», - доповідають у прес-служба прокуратури Вінницької області.

У вчиненні кримінальних правопорушень, передбачено ч. 4 ст. 187, п. 6 ч. 2 ст. 115,  ч. 4 ст. 187, п.п. 6, 13 ч. 2  ст. 115 КК України.

«Відтак, суд, взявши до уваги всі зібрані докази вини вказаного громадянина, ухвалив обвинувальний вирок згідно якого останнього засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна», - зауважують у прокуратурі.

Вінниця.info