9 січ. 2019 16:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

76

0

На Вінниччині ще 2 церкви покинули Московський патріархат: громадам призначили нових священиків

На Вінниччині ще 2 церкви покинули Московський патріархат: громадам призначили нових священиків

 Однaк у двох грaмaх довелося зaмінити священиків.


На Вінниччині ще 2 церкви покинули Московський патріархат: громадам призначили нових священиків

 Ще дві релігійні громади у Козятинському районі перейшли з Московського патріархату до Помісної церкви України. Однак у двох грамах довелося замінити священиків.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії ПЦУ.

Релігійна громада Свято-Михайлівського храму с. Перемога Козятинського району прийняла рішення про перехід з юрисдикції УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України. Рішення було прийняте одноголосно усіма членами релігійної громади.

Перед цим у селі було проведене опитування, під час якого понад 300 жителів висловилися за приєднання до Української церкви. Настоятель храму, що будується у селі, протоієрей Володимир Ратошнюк, поки що не визначився остаточно і не підтримав рішення своєї пастви, тому віряни звернулися до Вінницької єпархії ПЦУ з проханням призначити їм нового настоятеля. З благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона, громадою тимчасово буде опікуватися настоятель храму с. Махнівки протоієрей Андрій Кіпер.

Напередодні свята Різдва Христового відбулися збори й у громаді храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Пузирки Козятинського району. На зборах було прийняте рішення про приєднання до Православної церкви України.

Колишній настоятель ієрей Вадим Яковенко не підтримав одностайного рішення своєї пастви, тому з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона духовну опіку громади с. Пузирки покладено на протоієрея Віктора Боднаря.

Раніше ми писали, що у храм на Вінниччині призначили нового священика, бо попередній не хотів покидати Московський патріархат.

У Калинівському районі 2 храми перейшли до Помісної української церкви. У Вінниці до Помісної церкви приєднався храм, розташований у колишньому бункері радянської армії.

Громада храму ікони Божої Матері «Всіх скорботних радості», що розташований у головному корпусі Вінницького обласного психоневрологічного диспансеру, приєдналася до Помісної Церкви.

Нагадаємо, першими до ПЦУ у Вінниці перейшов Митрополит Вінницький і Барський Симеон з громадою Спасо-Преображенського собору. Потім у Вінницькій облaсті ще три пaрaфії приєднaлися до Прaвослaвної Церкви Укрaїни.

 Вiнниця.info