5 листоп. 2018 13:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

59

0

На Вінниччині син знущався з хворої мами – не давав їжі, води та ліків

На Вінниччині син знущався з хворої мами – не давав їжі, води та ліків

 Процесуaльне керівництво здійснюється прокурорaми Кaлинівської місцевої прокурaтури.



На Вінниччині син знущався з хворої мами – не давав їжі, води та ліків

 До Калинівської місцевої прокуратури надійшло звернення сільського голови Бродецького Козятинського району з приводу неналежного утримання хворої 78-річної місцевої жительки її сином.

«У ході розгляду вказанного звернення, здійснено комісійний виїзд в складі селищного голови та секретаря смт Бродецького, завідуючого амбулаторії, сусідів та двох працівників Козятинського відділу поліції. Вони звернулись до сина, аби той добровільно допустив їх до помешкання з метою огляду лікарями хворої матері. Він у категоричній формі відмовився.

У подальшому, правоохоронцями прийнято рішення – з метою рятування життя, примусово зайти в будинок, в якому, у важкому стані, знаходилась жінка. Лікарі одразу надали першу медичну допомогу, викликали «швидку» та слідчо-оперативну групу й доставили до районної лікарні», - повідомляє прес-служба прокуратури Вінниччини.

Медики були шоковані, в якому стані знаходилась жінка, – вона була виснажена, немічна, її вага становила 40 кілограмів.

Під час спілкування з правоохоронцями, жінка підтвердила припущення медиків і поскаржилась на сина, який не надавав елементарної допомоги матері необхідної для належного життя. Зокрема, не забезпечив медичним оглядом та медикаментами, не повідомив лікарів та місцеві органи самоврядування про її стан здоров'я, утримував її в закритому будинку, не давав їжі та води.

За цим фактом працівниками поліції внесені відомості до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 136 КК України.

Процесуальне керівництво здійснюється прокурорами Калинівської місцевої прокуратури.

Таке порушення карається штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240  годин, або арештом на строк до шести місяців.

Вінниця.info