23 січ. 2017 17:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

34

0

На Вінниччині спіймали молодого злодія, який за день угнав автівку, обікрав магазин та мало не вбив людину

На Вінниччині спіймали молодого злодія, який за день угнав автівку, обікрав магазин та мало не вбив людину

 Як з’ясували правоохоронці, нападник втік на викраденій цього ж вечора у Вінниці «Таврії» золотистого кольору


На Вінниччині спіймали молодого злодія, який за день угнав автівку, обікрав магазин та мало не вбив людину

Правоохоронці Вінниччини затримали 18-річного жителя райцентру Козятин. Той за день встиг викрасти автівку , обікрасти магазин, підстрелити власника машини, яку також намагався обікрасти.

«Це відбувалося 18 січня. Близько 22 години на площі Героїв Майдану у Козятині почули постріли. Коли працівники прибули на місце, вони побачили ВАЗ-2101 у салоні якого знаходився  поранений власник. З травматичної зброї невідомий поцілив йому між ребра. Куля застрягла, врятувала зимова куртка. Лікарі зауважили, що стріляли в упор. Потерпілий розповів поліцейським, що він виходив з родичем на вулицю. Помітив, що у його машині хтось сидить. Він намагався його затримати. Але злодій почав стріляти. Потім втік на іншому автомобілі», - каже керівник поліції Вінниччини Юрій Педос.

Як з’ясували правоохоронці, нападник втік на викраденій цього ж вечора у Вінниці «Таврії» золотистого кольору.

«Чотири години тривали розшуки. Потім авто все ж таки виявили. Почалося переслідування. Зрештою, водій викраденої «Таврії» не впорався з керуванням. Злетів у кювет. Почав тікати лісом. Ми його знайшли на даху одного з будинків у селі.  З’ясувалося, це раніше судимий 18-річний житель Козятина.  Торік його звільнили по закону «Савченко». Він притягувався з крадіжки з автомобілів. Як з’ясували ще, він цей же день коли повертався на краденій машині, заїхав в один з магазинів, набрав продуктів і втік», - продовжив Педос.

У помешканні затриманого виявили знаряддя для зламування автомобільних дверей та вкрадені речі.

«Можливо, про деякі злочини ми ще не знаємо, а вже є речові докази», - зауважив Педос.

Затриманому інкримінують замах на вбивство, угон автомобіля та крадіжку. За гратами він може провести приблизно 10 років.

Вінниця.info