21 лют. 2017 12:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

52

0

На Вінниччині судитимуть правоохоронців, які катували селянина

На Вінниччині судитимуть правоохоронців, які катували селянина

 Випадок трапився у Тульчинському районі у травні 2015 року


На Вінниччині судитимуть правоохоронців, які катували селянина

На Вінниччині кількома правоохоронними структурами викрито трьох поліцейських одного з районних відділів поліції Вінницької області. Ті перевищуючи свої службові повноваження катували людину та незаконно позбавили її волі.

Випадок трапився у Тульчинському районі у травні 2015 року. На одному з місцевих підприємств зникли добрива. Підозри оперативних працівників пали на працюючого там охоронця.   

«Підв’язали потерпілого до черешні та  вимагали зізнань. Почали наносити тілесні пошкодження. У тому числі був розрив барабанної перетинки. Але потерпілий вини не признав. Тоді підозрювані полишили його на місці та зникли з місця події. Потерпілий покликав на допомогу своїх близьких, щоб його забрали. Потім звернувся з заявою в правоохоронні органи. По даному факту на  цей час трьом працівникам міліції оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за статтею 365 та 127 КК України. Це перевищення службових повноважень, незаконне позбавлення волі та катування. Досудове розслідування триває. Будемо проводити необхідні слідчі дії з підозрюваними та їхніми захисниками. Чому так довго розслідується справа? Потерпілий звернувся одразу, була проведена судово-медична експертиза. Затягувалося через те, що підозрювані кожного разу висували нові версії, де вони перебували на той час. Ці версії відповідно потрібно було перевірити та визнати неправдивими. Тим часом, поки тривало розслідування, підозрювані поліцейські продовжували працювати та пройшли переатестацію. Вказаним поліцейським повідомлено про підозру у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень. Крім того, готуються клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та про відсторонення їх від посад», -  повідомив Вінниця.info начальник управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області Ярослав Карлощук.

Тим часом Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області поновлено службове розслідування по цій справі.

Про це повідомляє  Вінниця.info відділ комунікації поліції Вінницької області.

«У 2015 році службове розслідування було призупинене до винесення рішення прокуратурою області по кримінальному провадженню. Тепер, після оголошення слідчим прокуратури області трьом працівникам поліції Тульчинського відділення поліції про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 365 (перевищення влади, що супроводжувалося насильством), ч.2 ст.127 «катування, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) службове розслідування поновлено. Начальник ГУНП своїм наказом відсторонив вказаних працівників поліції від виконання службових обов’язків», - йдеться у зверненні.

За вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді  позбавленням волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вінниця.info