3 квіт. 2018 10:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

55

0

На Вінниччині судитимуть заступницю мера за зловживання службовим становищем

На Вінниччині судитимуть заступницю мера за зловживання службовим становищем

За зловживання службовим становищем доведеться відповідати у суді


На Вінниччині судитимуть заступницю мера за зловживання службовим становищем

Прокуратурою Вінницької області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього заступника міського голови однієї з міськрад області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

Посадовиця в період виконання обов’язків міського голови, шляхом зловживання своїм службовим становищем, уклала з забудовником договір про пайову участь у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста занизивши розмір плати на суму 264 тис. гривень.

Наразі їй обрано запобіжний захід, а, безпосередньо забудовником, уже усунуто порушення шляхом перерахунку до бюджету міста несплаченої суми.

Довідково:

ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Вінниця.info