21 лют. 2017 11:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

78

0

На Вінниччині судитимуть жінку, яка примушувала жебракувати інваліда

На Вінниччині судитимуть жінку, яка примушувала жебракувати інваліда

 На Вінниччині  судитимуть  жінку, яка примушувала жебракувати інваліда 


На Вінниччині  судитимуть  жінку, яка примушувала жебракувати інваліда

 Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення торгівлі людьми, поєднаної з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я потерпілого та втягнення неповнолітньої у злочинну діяльність.   За наслідком проведення досудового розслідування обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 149, ч. 2 ст. 304 КК України скеровано до Жмеринського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Повідомляє Вінниця.info прес-служба прокуратури Вінницької області

Нагадаємо, що жителька Вінницької області, діючи з метою експлуатації свого знайомого, використовуючи його уразливий стан, викликаний інвалідністю (відсутність нижньої кінцівки), погрожуючи фізичною розправою, вразі вчинення ним опору, завербувала та перемістила останнього до власного будинку.

Незаконно позбавивши волі, та, переховуючи чоловіка, за попередньою змовою з невстановленими слідством особами, погрожуючи застосуванням насильства, небезпечним для його життя та здоров’я, схилили останнього до систематичного випрошування грошей, речей, інших матеріальних цінностей у сторонніх осіб (жебракування).

Вчинивши вербування до зайняття жебрацтвом, жінка, з метою уникнення викриття своїх протиправних дій, залучила до здійснення систематичного контролю під час жебракування та недопущення звернення чоловіка за допомогою до інших осіб, свою малолітню доньку, яка не досягла віку, з якого може наставати кримінальна відповідальність.
Реалізовуючи свої злочинні дії, підозрювана, спільно з малолітньою     донькою, щоденно примушувала потерпілого займатися жебрацтвом. А дівчинка, діючи згідно з вказівками матері, контролювала та декілька разів на день забирала в останнього гроші, випрошені у сторонніх осіб.
           При цьому, незаконно утримуючись у будинку, будучи обмеженим у вільному пересуванні та спілкуванні з іншими сторонніми особами, перебуваючи під постійним наглядом, отримуючи систематичні погрози заподіяння насильства, небезпечного для його життя та здоров'я, будучи особою похилого віку, одиноким, інвалідом 2 групи, маючи серйозні проблеми зі здоров'ям, не маючи грошей та документів, що посвідчують його особу, реально сприймав зі сторони підозрюваної та невстановлених слідством осіб погрози фізичної розправи й не мав здатності чинити опір насильницьким діям останніх.

Вищезазначені злочинні дії жінки та невстановлених осіб припинено правоохоронцями, які, встановивши особу потерпілого, перебуваючого у розшуку, як безвісно відсутня особа, помістили його до Тиврівського будинку-інтернату геріатричного профілю.

У ході проведення досудового розслідування прокурором та слідчим забезпечено реалізацію права потерпілого на реабілітацію. Завдяки цьому він проходить реабілітацію у Тиврівському будинку-інтернаті геріатричного профілю, у якому і мешкає. Одночасно його включено до програми реабілітації представництва МОМ в Україні "З надання допомоги постраждалим особам". Крім того, його взято під соціальний супровід Тиврівським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, проведено заходи для зниження ризиків повторного потрапляння в ситуацію щодо торгівлі людьми. Підготовлено та подано  до Управління праці та соціального захисту населення Тиврівської РДА документи щодо надання йому матеріальної допомоги, як потерпілому від торгівлі людьми.

Вінниця.info