9 груд. 2010 13:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

22

0

На Вінниччині кредитні аферисти заробили 18 років ув’язнення на трьох

На Вінниччині кредитні аферисти заробили 18 років ув’язнення на трьох

У Вінницькій області суд засудили злочинне угрупування, які з 2007 року шляхом махінацій оформили 64 кредитних договори у різних банках


На Вінниччині кредитні аферисти заробили 18 років ув’язнення на трьох

У Вінницькій області суд засудили злочинне угрупування, які з 2007 року шляхом махінацій оформили 64 кредитних договори у різних банках.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

За повідомленням, злочинне угрупування очолював 4 рази судимий за грабежі, розбійні напади та крадіжки 52-річний громадянин. До числа співучасників належала його 30-річна співмешканка з вузівським дипломом, яка працювала страховим агентом на одній з фірм а також 31-річний таксист який раніше відбував покарання за підробку документів і несплату податків.

У групі був чіткий розподіл ролей - організатор займався підготовкою до вчинення злочинів, збирав і аналізував інформацію про осіб, які були згодні оформити на себе кредити, умови їх отримання в різних банківських установах, керував діями членів групи, визначав завдання для кожного і в кінцевому підсумку розподіляв зароблені злочинним шляхом грошові кошти. Жінка займалася виготовленням підроблених довідок про доходи нібито з місця роботи осіб, на яких оформлялись кредитні договори, безпосередньо брала участь у здійсненні махінацій. Таксист доставляв з сіл людей, що погодились за невелику винагороду взяти на себе кредит у кілька тисяч гривень, перевозив побутову техніку, яку разом з організатором збували на ринках.

Аферисти підшукували жертв серед непрацюючих осіб, асоціальних і схильних до вживання спиртного, а далі шляхом обману за винагороду в кілька сотень гривень умовляли їх оформити на себе кредити на придбання побутової техніки.

Людина, яка погодилась на аферу надавала шахраям паспорти, повіривши в їх обіцянки погашати борг перед банком. Аферисти виготовляли підроблені довідки про доходи цих людей і на їх підставі отримували в кредит дорогу побутову техніку, яку надалі реалізовували.

Тривогу забили банки, адже кредитні зобов'язання ніхто не погашав, а також потерпілі, які добровільно загнали себе в боргову яму. В результаті діяльністю аферистів зацікавився УБОЗ, затримавши їх.

Суд засудив організатора до 8 років позбавлення волі, таксисту доведеться провести у в'язниці 5 років, жінці - 5 років, з відстрочкою вироку на 3 роки.

 

ВИННИЦА.info


0
0