25 берез. 2018 12:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

199

0

На Вінниччині трудовий колектив висунув недовіру керівнику медичного коледжу

На Вінниччині трудовий колектив висунув недовіру керівнику медичного коледжу

На Вінниччині трудовий колектив висунув недовіру керівнику медичного коледжу


На Вінниччині трудовий колектив висунув недовіру керівнику медичного коледжу

19 березня до керівників Бершадського району надійшло колективне звернення від працівників місцевого медичного коледжу, який планують закрити. У зверненні зазначається, що незважаючи на зусилля колективу, директором коледжу не вживаються заходи для виправлення недоліків, немає жодних зрушень щодо покращення матеріальної бази, продовжуються фінансово-економічні порушення.

Повідомляють у Бершадській РДА.
«Рішенням більшості голосів працівників медичного коледжу директору навчального закладу Оніщенко К.М. висунуто недовіру. Питання подальшого функціонування Бершадського медичного коледжу перебуває на контролі у голови Бершадської райдержадміністрації  Івана Стефанцова та голови районної ради Михайла Бурлаки. З метою детального вивчення ситуації та напрацювання шляхів вирішення було проведено зустрічі із представниками трудового колективу, директором К.М.Оніщенко», - йдеться у повідомлені.
Колективу та директору медичного коледжу наголошувалось на важливості активно та цілеспрямовано проводити заходи для підвищення рівня привабливості коледжу для потенційних абітурієнтів та покращення якості професійної підготовки медичних спеціалістів.
«Бершадська районна державна адміністрація та районна рада однозначно прагне зберегти навчальний заклад у місті. Успіх діяльності будь-якого навчального закладу залежить, перш за все, від його керівника, на жаль директор коледжу не зуміла знайти економічно доцільний напрям навчання та якісно організувати навчальний  процес, щоб забезпечити випереджувальний характер освіти.З питань порушених у зверненні трудового колективу направлено листи до голови облдержадміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Анатолія Олійника, директора Департаменту охорони здоров’я та курортів Людмили Грабович, голів постійних комісій обласної Ради. Сподіваємось, що обласною Радою буде прийнято  рішення за результатом якого Бершадський медичний коледж відновить свою репутацію та спроможність ефективно працювати», - доповнюють на сайті Бершадської РДА.

Текс листа від трудового колективу Бершадського медичного коледжу:

«Відкритий  лист  до влади і громадськості

Восени минулого року на веб-сайті Вінницької обласної ради було висвітлено проект рішення яким пропонувалось припинити діяльність Бершадського медичного коледжу.
Дане рішення  стало наслідком неефективної діяльності медичного коледжу під керівництвом директора Оніщенко К.М., яка відповідно до своїх посадових обов’язків здійснює безпосереднє управління діяльністю коледжу та відповідає за результати діяльності.  Під керівництвом директора щорічно зменшувалась кількість студентів та не проводилась належна організаційна робота щодо набору студентів на контрактну форму навчання, здійснювалось неефективне використання бюджетних коштів  про, що свідчать акти перевірок відповідних контролюючих органів.
Серед п’яти аналогічних медичних коледжів області питання щодо закриття закладу розглядалось лише по Бершадському району.
Директор коледжу Оніщенко К.М., яка  відповідно до своїх посадових обов’язків має представляти коледж в державних та інших органах, не підтримала трудовий колектив та не підписувала звернення до органів влади з питань збереження функціонування Бершадського медичного коледжу.
Члени трудового колективу неодноразово зустрічалися з головою райдержадміністрації Іваном Стефанцовим, головою районної ради Михайлом Бурлакою, міським головою Михайлом Кольченком,  співпрацювали з депутатами обласної Ради.  Завдяки зусиллям районної та обласної влади, народного депутата України Миколи Кучера, депутатів районної та обласної рад  питання щодо закриття медичного коледжу було знято з розгляду.
Під час зустрічей з керівниками райдержадміністрації та районної ради зазначалось, що для подальшого повноцінного функціонування коледжу керівнику спільно з колективом треба активно та наполегливо працювати над збільшенням кількості вступників, якістю надання освітніх послуг.
Про те, на сьогоднішній день,  незважаючи на всі зусилля колективу щодо збереження навчального закладу, директор коледжу не докладає жодних зусиль для покращення становища закладу, немає жодних зрушень щодо покращення фінансово-матеріальної бази. На даний момент продовжуються фінансово-економічні порушення, зокрема – не в повному обсязі та не усім студентам  виплачуються соціальні та економічні стипендії. Незважаючи на брак коштів, директор коледжу не вживає заходів щодо раціонального використання бюджетних коштів.
Трудовим  колективом Бершадського медичного коледжу проведено  загальні збори -  за результатом яких висунуто недовіру керівнику закладу через бездіяльність та невідповідне виконання своїх службових обов’язків, зазначених в Статуті коледжу. Згідно рішення зборів трудового колективу подання про дострокове звільнення директора коледжу Оніщенко К. М. направлено  до Вінницької обласної ради та Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА.
Вважаємо, що зміна керівника закладу надасть можливість надавати студентам якісні освітні послуги та здійснювати раціональне використання коштів для розвитку закладу.
Віримо, що спільними зусиллями трудового колективу, керівництва району, депутатів різного рівня, студентів та випускників навчального закладу Бершадський медичний коледж продовжить працювати та протягом багатьох років готуватиме  висококваліфікованих, обізнаних, професійних медичних працівників.


Члени трудового колективу медичного коледжу».

Вінниця.info