9 груд. 2010 17:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

40

0

На Вінниччині «трясуть» продовольчі магазини в селах

На Вінниччині «трясуть» продовольчі магазини в селах

На Вінниччині розпочато рейдову операцію щодо перевірки продовольчих магазинів у сільській місцевості


На Вінниччині «трясуть» продовольчі магазини в селах

У Вінницькій області відповідно до наказу головного санітарного лікаря у Вінницькій області з 8 грудня розпочато рейдову операцію щодо перевірки продовольчих магазинів у сільській місцевості.

Про це повідомляє управління у справах преси та інформації Вінницької облдержадміністрації.

За повідомленням, дана акція має на меті запобігання отруєнь населення неякісними і простроченими продуктами харчування, особливо під час новорічних та різдвяних свят.

Перевірка розпочалась із населених пунктів Калинівського району. За цей день перевірено 7 продовольчих магазинів в селах Комунарівка, Глинськ, Корделівка та Черепашенці. Один з магазинів отримав припис на його закриття для проведення санітарного дня, так як в першу чергу приміщення магазину не відповідало санітарно-гігієнічним нормам, а саме не дотримувалися правила чистоти, особистої гігієни продавців, відсутність документів на погодження асортименту товарів у місцевій СЕС тощо.

Під час перевірки складаються два акти про виявлені порушення – акт перевірки та фінансова санкція за торгівлю простроченими продуктами або через відсутність документів на продукцію.

Як зазначила лікар відділення гігієни з харчування обласної санітарно-епідемічної станції Тетяна Тетерук виявлені порушення здебільшого стосувалися недотримання правил особистої гігієни, відсутності документів, які підтверджують відповідність та якість продукції.

В усіх магазинах виявлено продукцію із простроченим терміном реалізації, невідповідність торгового обладнання чинним нормам, порушення термінів проходження працівниками чергових медичних оглядів.

Подібні перевірки пройдуть в усіх районах Вінницької області.

 

ВИННИЦА.info


0
0