13 серп. 2010 11:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

37

0

На Вінниччині у храмі на честь Різдва св. Миколая відбувся перший молебень

На Вінниччині у храмі на честь Різдва св. Миколая відбувся перший молебень

Храм на честь Різдва Святого Святителя й Чудотворця Миколая - єдиний в Україні


На Вінниччині у храмі на честь Різдва св. Миколая відбувся перший молебень

У ще незавершеному та єдиному в Україні храмі на честь Різдва Святого Святителя й Чудотворця Миколая, що в Лемешівському монастирі (с.Лемешівка Калинівського району, Вінницької області) відбувся перший молебень.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату.

11 серпня 2010 року в ще незавершеному храмі був відслужений перший молебень із акафістом Святителю Миколаю, а після цього була звершена Божественна літургія в головному Іоанно-Богословському храмі обителі, після якої хресний хід на чолі з настоятелем архімандритом Феодосієм уперше обійшов навколо нового храму.

Отець Феодосій поздоровив всіх, прибулих розділити радість торжества священнослужителів і мирян зі святом і виразив віру в те, що молитвами Святителя Миколая, його храм буде незабаром добудований.

У Вінницькій єпархії також повідомили, що на початку 2010 року настоятель Свято-Іоанно-Богословського чоловічого монастиря, що в с. Лемешівка Калинівського району Вінницької області, архімандрит Феодосій (Шклярук) звернувся до архієпископа Вінницького й Могилів-Подільського Симеона за благословенням на будівництво трапезного храму на честь Різдва св. Миколая в Лемешівському монастирі.

Благословення від архієрея було отримано й незабаром почалася підготовка проектної документації й одночасно будматеріалів.

Наразі у храмі зведені фундамент із цокольним поверхом та стіни.

Довідка.

Мало хто із православних мирян і навіть священнослужителів знає про те, що 11 серпня за новим стилем Православна Церква святкує Різдво святого, Святителя й Чудотворця Миколая. Це святкування, скасоване в єкатерининські часи, було офіційно відновлене в 2004 році за благословенням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Олексія ІІ.

 

ВИННИЦА.info


0
0