28 лют. 2017 15:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

104

0

На Вінниччині учасник АТО організував бізнес на дровах

На Вінниччині учасник АТО організував бізнес на дровах

 Після демобілізації чоловік відкрив власну справу із заготівлі та реалізації деревного палива


На Вінниччині учасник АТО організував бізнес на дровах

 В Іллінецькому районі на Вінниччині учасник АТО, після демобілізації відкрив власну справу із заготівлі та реалізації деревного палива. «Стартовий капітал» для бізнесу чоловік отримав як допомогу по безробіттю.

Про це повідомляє Вінницький обласний центр зайнятості.

«В нашій країні спостерігається постійне зростання цін на паливо. Багато людей хочуть економити на газі, що спричинило «бум продажів» твердопаливних котлів. Відродження популярності деревного палива, і швидко зростаючий обсяг продажів відповідного обладнання створили попит на дрова, який необхідно задовольняти», - розповідає учасник АТО Сергій Беднарчук.

Після демобілізації Сергій Беднарчук звернувся до Іллінецького районного центру зайнятості за допомогою у пошуку роботи. Там дізнався про можливість отримати виплату допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Фахівці центру допомогли з навчанням основам бізнесу, з розробкою бізнес-плану, провели індивідуальні консультації щодо вибору сфери професійної діяльності.

«Заготівля дров на зимні місяці самостійно є дуже складним процесом, який вимагає багато затрат та сил. Тому бажаючих купити готові, підсушені дрова досить багато. От і виникла така ніша на ринку, яку можна сміливо займати при бажанні. Основного ресурсу, тобто дров, в нашому районні достатньо, є і ліси, і пилорами, тому аби було бажання працювати», - каже учасник АТО.   

3 лютого, після засідання комісії з питань одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності, на якій він успішно захистив свій бізнес план, Сергій Беднарчук зареєструвався, як приватний підприємець. Отримані кошти витратить на придбання бензопили, засобів індивідуального захисту, сокири, пилки тощо.

«Сподіваюсь, справа буде розвиватись. Плануємо здійснювати упаковку дров, скажемо так, щоб мали більш естетичний вигляд. Адже багато сімей споруджують каміни як в якості додаткового джерела тепла, так і як предмет розкоші, що створює атмосферу затишку. А отже, дрова будуть потрібні», - ділиться планами на майбутнє С. Беднарчук.

На Вінниччині учасник АТО організував бізнес на дровах

На Вінниччині учасник АТО організував бізнес на дровах - фото 2

Вінниця.info, фото надані Вінницьким обласним центром зайнятості