22 лют. 2018 13:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

71

0

На Вінниччині в списку боржників аліментів є бізнесмен і депутат

На Вінниччині в списку боржників аліментів є бізнесмен і депутат

На Вінниччині в списку боржників аліментів є бізнесмен і депутат


На Вінниччині в списку боржників аліментів є бізнесмен і депутат

 11 днів тому вступив у дію Закон України, яким вдосконалено порядок примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів. За цей період у Вінницькій області органами ДВС стягнуто понад 2 млн. гривень заборгованості по аліментах. Один з боржників, аби уникнути обмежень і відповідальності, одразу сплатив 75 тис. гривень. Загалом, в регіоні близько 5 тисяч злісних неплатників аліментів, серед яких депутат сільської ради та бізнесмен. Інформація про таких осіб вноситься до реєстру боржників.

Про це Вiнниця.info розповів начальник управління ДВС у Вінницькій області Олександр Чорнобай.

«В області нараховується 26 тисяч боржників по аліментах, з них біля 5 тисяч мають заборгованість по сплаті більше 6 місяців. Щодо таких осіб державні виконавці повинні вживати заходи - скласти адміністративний протокол та винести 4 постанови: про тимчасове обмеження виїзду за кордон; про тимчасове обмеження права керування транспортним засобом правах;про тимчасове обмеження в праві на полювання; про тимчасове обмеження в праві на носіння зброї. Протокол про адмінправопорушення передбачає адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт», - говорить О. Чорнобай.

На Вінниччині в списку боржників аліментів є бізнесмен і депутат

За законом боржники мають 10 днів на оскарження дій ДВС. Після закінчення 10-денного строку, протокол направляється до суду, який вирішуватиме, чи призначити особі громадські роботи. Постанови ДВС направляє в поліцію, прикордонну службу та інші інстанції для обмеження прав боржника. Щоб зняти обмеження, потрібно погасити борги по аліментах.

Є боржники, які наймають адвокатів, аби не платити аліменти.

«В Ямпільскому районі боржник має заборгованість по сплаті аліментів біля 80 тис. гривень. При цьому чоловік має доходи, працює, є власником двох фірм, користується автомобілями, але ухиляється від судового рішення і не сплачує аліменти. Він найняв декілька адвокатів, кожну процесуальну дію оскаржує і принципово не платить. На сьогодні взяли під особистий контроль, утворили виконавчу групу, щоб вжити заходів, аби погасити заборгованість.

І ще одне провадження – сьогодні встановили, що депутат селищної ради має заборгованість 26 тис. гривень. Постанова про стягнення аліментів знаходиться за місцем його отримання пенсії. Відраховується 20%, але є 26 тис. гривень заборгованості. Будемо з’ясовувати, яким чином він її буде гасити» - розповів начальник обласного управління ДВС.

За словами Олександра Чорнобая, у Вінницькій області створено штаби з моніторингу та контролю за станом виконання органами Державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів.

«В нас створено мобільну групу, яка виїжджає по районах, аби проводити роз’яснювальну роботу. Вчора, наприклад, були в Барському і Жмеринському відділі ДВС», - зазначив посадовець.

Вiнниця.info