15 черв. 2015 14:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

80

0

На Вінниччині вантажівки за два тижні спеки витовкли ями на 60 кілометрах автотраси

На Вінниччині вантажівки за два тижні спеки витовкли ями на 60 кілометрах автотраси

 Утворились ями глибиною до 10 сантиметрів 


На Вінниччині вантажівки за два тижні спеки витовкли ями на 60 кілометрах автотраси

 6 ділянок протяжністю понад 40 км автомобільної дороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка та 6 ділянок протяжністю близько 20 км автомобільної дороги М-21 Житомир – Могилів – Подільський, що на Вінниччині поцятковані напливами дорожнього покриття та коліями глибиною до 10 см. Про це свідчать результати виїзного обстеження спеціалістів Служби автомобільних доріг у Вінницькій області за основними маршрутами перевізників, де було введено заборону руху у спеку.

Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

«Звіт САД свідчить: зазначені деформації з’явилися в останні два тижні – від початку літа. А це означає, що водії великоваговиків нехтують введеними обмеженнями, ігноруючи вимоги відповідних дорожніх знаків, що встановлені вздовж доріг області», – прокоментував ситуацію начальник управління експлуатаційного утримання доріг і безпеки руху Укравтодору Олег Федоренко.

«Ще раз наголошую, що стан фінансування дорожньої галузі України не дає змоги покривати збитки, котрих завдають недобросовісні перевізники, а отже за 3-4 роки в Україні доріг не залишиться!» – наголосив він.

О.Федоренко підкреслив, що вберегти українські дороги від передчасного руйнування, можна лише шляхом зняття мораторію на здійснення габаритно-вагового контролю, що був накладений ще минулого року, а також за рахунок якнайшвидшого прийняття законодавчих актів про оплату руху автотранспортну загальною вагою понад 12 тонн.

«Прохання звернутися до Кабінету Міністрів України з пропозицією відновити роботу габаритно-вагового комплексу надходять від Служб до Укравтодору постійно, закликають Уряд поновити контроль й обласні державні адміністрації… Вмовляннями вітчизняні транспортні компанії – не переконати, отже для того, щоб забезпечити дотримання ними встановлених правил необхідно відновити проведення регулярних перевірок, а також збільшити міру покарань», – підсумував він.

На Вінниччині вантажівки за два тижні спеки витовкли ями на 60 кілометрах автотраси

На Вінниччині вантажівки за два тижні спеки витовкли ями на 60 кілометрах автотраси - фото 2

На Вінниччині вантажівки за два тижні спеки витовкли ями на 60 кілометрах автотраси - фото 3

На Вінниччині вантажівки за два тижні спеки витовкли ями на 60 кілометрах автотраси - фото 4

Нагадаємо, від початку літа та протягом всього літнього періоду рух автотранспорту загальною масою понад 24 тонни з навантаженням 7 тонн на вісь і більше за температури повітря +28ºС і вище заборонено всіма автомобільними дорогами загального користування України.

ВИННИЦА.info, фото прес-служби Укравтодору