24 лют. 2015 15:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

117

0

На Вінниччині від грипу померла 4-річна дівчинка, ще одна дитина в реанімації

На Вінниччині від грипу померла 4-річна дівчинка, ще одна дитина в реанімації

 В реанімації обласної дитячої лікарні дитина з підозрою на грип


На Вінниччині від грипу померла 4-річна дівчинка, ще одна дитина в реанімації

 За даними моніторингової ситуації захворюваності на грип та ГРВІ протягом останнього тижня за меддопомогою офіційно звернулось 14522 людини, в тому числі 9009 дітей, що склало 62%. Госпіталізовано 452 особи. Зареєстровано один летальний випадок.

Про це повідомив головний санітарний лікар Вінницької області Олександр Сорочан.

В с. Кармалюкове Жмеринського району на Вінниччині померла 4-річна дівчинка, яка захворіла на грип. 17 лютого родина викликала лікаря до бабусі, заодно і попросили оглянути дитину, бо вона кашляла температура в дитини була 36.6, дівчинка добре себе почувала. Вже надвечір в дитини піднялась температура 38,6. Батько самостійно пробував збити жар за допомогою «парацитамолу», обтирання оцтом та сприртом, але зусилля були марними. Рідні викликали швидку, температура досягла 41,6 градусів, дитина втратила свідомість, ще до приїзду лікарів. Дівчинку госпіталізували до лікарні. На фоні високої температури стався набряк головного мозку, який став причиною летального випадку.  Врятувати життя дитини не вдалось.

«В результаті проведених досліджень, встановлено, що в дитини, був вірус грипу «D», - повідомила професор, зав. кафедри дитячих інфекційних хвороб ВНМУ Ірина Незгода.

В ЗМІ з’явилась інформація, що від грипу померла ще одна дитина, але за словами Ірини Незгоди, це повідомлення неправдиве.

«На сьогодні в обласній дитячій інфекційній лікарні всього 52пацієнти. В реанімаційному відділенні одна дитина з підозрою на грип. Її стан на сьогодні задовільний», - повідомила І. Незгода.

Загалом медики говорять що в 2015 році немає такої кількості хворих, як було в 2009-му.

Медики розповіли про основні симптоми, які відрізняють грип від ГРВІ:

- різке підвищення температури тіла до 39 – 40 градусів;

- загальна інтоксикація організму на фоні високої температури;

- біль м’язів, головний біль, судоми, крововиливи в слизових оболонках (вражаються судини).

- однією з основних ознак грипу є відсутність ринореї. При грипі ніс завжди сухий.

На Вінниччині від грипу померла 4-річна дівчинка, ще одна дитина в реанімації

Щодо профілактики грипу, за словами медиків, це може бути тільки вакцинація.

Як відомо, лікування грипу кардинально відрізняється від лікування ГРВІ, для того щоб визначити який саме тип захворювання, вінничани можуть самостійно зробити тест, який продається в аптеках. Але це потрібно робити лише в перші три дні захворювання.

Загалом, при захворюванні не варто займатись самолікуванням, краще викликати лікарів, бо наслідки грипу можуть бути дуже серйозними.

ВИННИЦА.info