12 лип. 2017 13:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

93

0

На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж

На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж

 На Вiнниччинi стартував другий лiтнiй наметовий табiр сiмейного розвитку для учасникiв антитерористичної операцiї та їх сiмей.


На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж

 На Вiнниччинi стартував другий лiтнiй наметовий табiр сiмейного розвитку для учасникiв антитерористичної операцiї та їх сiмей.

Про це повiдомляє прес-службa Вiнницької ОДA.

Пiлотний проект «Лiтнiй наметовий табiр сiмейного розвитку для учасникiв антитерористичної операцiї та членiв їх сiмей» було створено у 2016 роцi за iнiцiативи учасника антитерористичної операцiї Леонiда Гуменного, пiдтримки Департаменту соцiальної та молодiжної полiтики облдержадмiнiстрацiй.

Проект «Лiтнiй наметовий табiр сiмейного розвитку для учасникiв антитерористичної операцiї та членiв їх сiм’ї» отримав багато схвальних вiдгукiв вiд учасникiв АТО та їх родин.

Цьогорiч упродовж липня у с. Петрик Лiтинського району вiдбудуться 4 табiрних змiни по 20 осiб, якi розрахованi на 5 днiв: 1) 10.07 - 15.07; 2) 15.07 - 20.07; 3) 20.07 - 25.07; 4) 25.07 - 30.07.

Цей проект став унiкальний у своєму родi, тому що практики реабiлiтацiї всiх членiв родини, а саме, батька, матерi, та їхнiх дiтей одночасно, до цього часу в Українi не було. Окрiм того, на державному рiвнi проведення такої - сiмейної, реабiлiтацiї не передбачено.

В рамках табору впроваджено формат сiмейного вiдпочинку, де у невимушенiй атмосферi учасники антитерористичної операцiї разом з дружинами та дiтьми матимуть змогу активно вiдпочити та поспiлкуватися з психологами. Тепла атмосфера на територiї табору сприятиме побудовi простору для дiалогу i порозумiння мiж членами сiм’ї, створення вiдчуття довiри, пiдтримки i вiдкритої комунiкацiї в поєднаннi зi змiстовним i цiкавим лiтнiм вiдпочинком, до якого увiйдуть спортивно - розважальнi заходи, навчання вiндсерфiнгу, SUP-бордингу та багато iншого. Учасники матимуть змогу органiзовувати свiй день в залежностi до власних вподобань i все це поєднуватиметься з роботою психологiв у форматi групової терапiї та iндивiдуальних консультацiй. Для дiтей -додатково проводитимуться команднi iгри, майстер-класи та квести.

Директор Департаменту соцiальної та молодiжної полiтики Наталя Заболотна зазначила: «На реалiзацiю проекту «Лiтнiй наметовий табiр сiмейного розвитку для учасникiв антитерористичної операцiї та їх сiмей» з обласного бюджету передбачено 199 000 грн. До реалiзацiї проекту долучаються громадськi органiзацiї, волонтери та просто небайдужi громадяни. Головне управлiння Державної служби надзвичайних ситуацiй України у Вiнницькiй областi допомогло з наметами, якi вiдiграли роль у створеннi умов подiбних до тих, в яких жили учасники бойових дiй, для усвiдомлення їхнiми членами родини того, в яких умовах жили бiйцi. Пiдтримку надали власники бази вiдпочинку «Рибаче» (с. Петрик Лiтинського району Вiнницької областi), на територiї якого перебуває безпосередньо табiр.Волонтери допомогли з будiвництвом наметового мiстечка, а також транспортуванням учасникiв з м. Вiнницi».

Зручне розташування, гарнi краєвиди, чиста водойма, смачна їжа, приємне та корисне дозвiлля як для дорослого, так i для дитини - це все гармонiйно сплелося у II Лiтнiй наметовий табiр сiмейного розвитку для учасникiв антитерористичної операцiї та членiв їх сiм’ї.

Сьогоднi на першiй табiрнi змiнi вiдпочивають 5 сiмей учасникiв антитерористичної операцiї (15 осiб з них 7 дiтей.) Найменшому учаснику табору лише 2,5 роки.

На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж 

На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж - фото 2 

На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж - фото 3

 На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж - фото 4

На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж - фото 5 

На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж - фото 6 

 На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж - фото 7

На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж - фото 8

На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж - фото 9 

На Вінниччині відкрили наметовий табір для учасників АТО та їх сімей. Фоторепортаж - фото 10 

 

 

 

 

Вiнниця.info, фото - прес-службa Вiнницької ОДA.