1 серп. 2018 08:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

48

0

На Вінниччині вирахували середню зарплату в червні та назвали галузі з найвищою оплатою праці

На Вінниччині вирахували середню зарплату в червні та назвали галузі з найвищою оплатою праці

 У Вінницькій області середня номінальна заробітна плата штатного працівника у червні становила 8166 грн


На Вінниччині вирахували середню зарплату в червні та назвали галузі з найвищою оплатою праці

 У Вінницькій області середня номінальна заробітна плата штатного працівника у червні 2018 року становила 8166 грн, що в 2,2 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн). Найвищий рівень середньої заробітної плати у червні утримується у працівників лісового господарства та лісозаготівель та державного управління й оборони; обов'язкового соціального страхування, який перевищив середній розмір по економіці області в 1,4 раза.

Про це Вiнниця.info повідомляє головне управління статистики у Вінницькій області.

Збільшення рівня середньої заробітної плати у червні порівняно з травнем відбулося в більшості видів економічної діяльності: від 28,4% – в освіті до 1,2% у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування.

Зменшення рівня середньої заробітної плати у червні 2018 року порівняно з травнем 2018 року відбулося у сфері тимчасового розміщування й організації харчування на 15,9%, оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів на 1,2%, у сільському, лісовому та рибному господарствах на 1,1%.

Серед промислових видів діяльності найвищі нарахування зафіксовано на підприємствах по виробництву основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, а також на підприємствах по виробництву комп`ютерів, електронної та оптичної продукції, де рівень заробітної плати перевищив середній показник по економіці області в 1,5 раза та напоїв (в 1,4 раза).

Разом з тим, традиційно найменш оплачуваними у червні були працівники, зайняті у поштовій та кур'єрській діяльності, розмір нарахованої заробітної плати яких складав менше половини (45,4%) середнього по економіці області рівня.

Серед 25 регіонів країни за рівнем оплати праці у червні 2018 р. Вінниччина посіла 12 місце. У трьох регіонах заробітна плата перевищила середню по Україні (9141 грн): у Донецькій (9774 грн), Київській (9481 грн) областях та м. Києві (13553 грн). Серед 13 областей, у працівників яких нарахована заробітна плата була нижче, ніж у Вінницькій, з найнижчою заробітною платою (7341 грн) виділяється Чернігівська область.

Вiнниця.info