8 листоп. 2015 12:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

87

0

На Вінниччині вже можна полювати на хутрових та парнокопитних звірів

На Вінниччині вже можна полювати на хутрових та парнокопитних звірів

 Триватиме сезон полювання до 27 грудня


На Вінниччині вже можна полювати на хутрових та парнокопитних звірів

В мисливських угіддях Вінниччини 7 листопад відкрився сезон полювання на парнокопитних та хутрових звірів. Триватиме сезон полювання до 27 грудня.

 Кожен мисливець під час здійснення полювання повинен мати при собі перелік документів й дотримуватись правил поводження з мисливською вогнепальною зброєю.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

 Обов’язковими для полювання є такі документи:

-         посвідчення мисливця;

-         щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

-         дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка тощо);

-         відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю;

Днями полювання є:

-          на копитних, куницю лісову (при індивідуальному полюванні) – усі дні тижня, а при колективному та облавному полюванні – субота та неділя;

-          на зайця-русака – неділя.

 Колективне та облавне полювання на парнокопитних тварин дозволяється в складі не більше двадцяти мисливців, включаючи нагоничів.

 Добування вовка та лисиці дозволяється здійснювати за наявності в мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин. Відстріл вовка та лисиці не в мисливський сезон або в заборонених для полювання місцях здійснюється мисливцями з дозволу Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, а в межах території та об’єктів природно-заповідного фонду – з дозволу Департаменту екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації.

Відстріл мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи проводити відповідно до "Інструкції з проведення вибіркового діагностичного відстрілу мисливських тварин", затвердженої наказом Держкомлісгоспу України від 09 жовтня 2001 р. №94, . зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.10.2001 р. за № 900/6091. Тварин, добутих у порядку проведення селекційного та вибіркового діагностичного відстрілу для проведення ветеринарно-санітарної експертизи, зараховувати до ліміту добування в сезон 2015-2016 р.

 При умові незаконного добування або знищення диких тварин при проведенні незаконного полювання, порушник, у відповідності до такс для обчислення розміру збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до червоної книги України), відшкодовує наступні збитки:

 — звірі: лось — 20000 грн.; олень благородний – 15000 грн.; олень плямистий – 10000 грн.; лань – 10000 грн.; кабан – 10000 грн.; муфлон – 8000 грн.; козуля – 8000 грн.; бобер – 2600 грн.; бабак – 1500 грн.; куниця лісова і кам’яна – 1500 грн.; ондатра – 1000 грн.; заєць-русак – 500 грн.; тхір лісовий – 500 грн.; білка – 100 грн;

 

За порушення частини першої статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення – порушення правил полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях, у заборонений час, забороненими знаряддями або способами, на заборонених для добування тварин, допускання собак у мисливські угіддя без нагляду, полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання, яке не мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, а також транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту в контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання та в дозволі на їх добування – розмір штрафу для громадян складає від 102 грн. до 1020 грн., а для посадовців від 510 грн. до 1530 грн.

ВИННИЦА.info