27 лют. 2017 11:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

85

0

На Вінниччині євро-спільнота допомогла працевлаштувати 134 переселенця з Криму та сходу країни

На Вінниччині євро-спільнота допомогла працевлаштувати 134 переселенця з Криму та сходу країни

Було надано 26 компенсацій підприємцям з числа переселенців, які приймали участь у конкурсі бізнес-планів, на суму 5,5 млн. грн.


На Вінниччині євро-спільнота  допомогла працевлаштувати 134 переселенця з Криму та сходу країни

У Вінницькій області завершено реалізацію проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області». За час діяльності проекту було надано 26 компенсацій підприємцям з числа переселенців, які приймали участь у конкурсі бізнес-планів, на суму 5,5 млн. грн., у Вінницькій області створено 134 робочих місця.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

«Завдяки грантовим коштам у Вінницькій області родина, яка переїхала з Донецької області у Вінницьку, відкриє в районному центрі кафе сімейного відпочинку з окремим куточком відпочинку для дітей; підприємець, який займається ремонтом меблів, придбав машину, яка використовуватиметься для доставки цих меблів. Крім того, підприємцями з числа переселенців відкрито міні-ательє, клас з навчання іноземної мови, відновлено роботу міні-сироварні «El Greco», збільшено потужності компанії з виробництва будівельних сумішей, збільшено потужності компанії з виробництва засобів індивідуального протипожежного захисту, компанії з виробництва окулярів, перукарню для маленьких вінничан, з нуля створено бізнес з обладнання кулерами для води в офісах, створено копіювальний центр та багато іншого», - йдеться у повідомлені.  

Даний проект дав можливість новим мешканцям Вінницької області адаптуватися економічно, створивши умови для ведення підприємницької діяльності та перенесення бізнесу із зони АТО. Крім того, в разі необхідності командою проекту надавалась інформаційна та консультаційна підтримка переміщеним особам, що слугувало стимулом для ведення підприємницької діяльності та працевлаштування.

Проект не зупиняє свою роботу, а продовжує надання консультацій підприємцям уже в якості Агенції регіонального розвитку Вінницької області.

В разі необхідності отримання консультацій, звертайтесь за адресою: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7, к. 125, тел.(0432) 50-85-80.

На Вінниччині євро-спільнота  допомогла працевлаштувати 134 переселенця з Криму та сходу країни

На Вінниччині євро-спільнота  допомогла працевлаштувати 134 переселенця з Криму та сходу країни - фото 2

На Вінниччині євро-спільнота  допомогла працевлаштувати 134 переселенця з Криму та сходу країни - фото 3

На Вінниччині євро-спільнота  допомогла працевлаштувати 134 переселенця з Криму та сходу країни - фото 4

На Вінниччині євро-спільнота  допомогла працевлаштувати 134 переселенця з Криму та сходу країни - фото 5

Вінниця.info (фото: Департаменту  інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА)