31 січ. 2018 10:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

60

0

На Вінниччині зафіксували випадок сказу. Оголошено карантин

На Вінниччині зафіксували випадок сказу. Оголошено карантин

 На Вінниччині виявили сказ. Оголошено карантин


На Вінниччині зафіксували випадок сказу. Оголошено карантин

На Вінниччині в місті Гайсин через сказ у собаки ввели карантинні обмеження на кількох вулицях. Загрозливою зоною оголосили території вулиць Тімірязєва, Чкалова, Кримська, Молодіжна, Вознюка, Відродження, Свободи, Грушевського.

Про це повідомляє Гайсинська РДA.

Відповідно до рішення державної надзвичайної протиепізотичної комісії Гайсинської районної державної адміністрації «Про накладання карантинного обмеження по сказу на територію вулиці Мічуріна м.Гайсин» потрібно терміново організувати проведення відлову з послідуючою ізоляцією для проведення нагляду підозрілих в зараженні бродячих собак та котів на підвідомчій адміністративній території.

Комісія вирішила організувати проведення обліку, реєстрації та перереєстрації котів та собак, які належать громадянам, підприємствам, установам, організаціям Гайсинської м/р з видачею їх власникам відповідних посвідчень.

 Відповідно до ст.48 Закону України «Про ветеринарну медицину» та у зв’язку з із позитивними результатами лабораторних досліджень на сказ патматеріалів від трупа собаки з території вул.Мічуріна було вирішено оголосити неблагополучною по сказу територію цієї вулиці. Крім того накласти на неї карантинні обмеження, загрозливою зоною вважати території вулиць Тімірязєва, Чкалова, Кримська, Молодіжна, Вознюка, Відродження, Свободи, Грушевського.

Вiнниця.info