19 квіт. 2016 13:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

68

0

На Вінниччині засудили двох молодиків, які пограбували та вбили 88-річного чоловіка

На Вінниччині засудили двох молодиків, які пограбували та вбили 88-річного чоловіка

 Засуджено молодиків, які пограбували та вбили ветерана Великої Вітчизняної війни


На Вінниччині засудили двох молодиків, які пограбували та вбили 88-річного чоловіка

 Вироком Тульчинського районного суду Вінницької області 17-річного та 18-річного жителів одного з сіл Томашпільського району визнано винними у розбійному нападі на односельця – ветерана Великої Вітчизняної війни, у ході якого неповнолітній зловмисник наніс потерпілому ножові порання в область серця, що спричинило його смерть.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

 У ході досудового слідства встановлено, що молодики, охоплені жагою легкої наживи, влітку минулого року вчинили ряд тяжких корисливих злочинів (крадіжки з житлових будинків). Приховання ними слідів кримінальних правопорушень відтермінувало їх викриття та створило у свідомості крадіїв ілюзію безкарності. Унаслідок цього, знахабнілі злочинці посеред білого дня, за попередньою змовою вчинили розбійний напад фактично на свого сусіда – людину похилого віку, який не зміг у силу свого фізичного стану чинити їм належний опір, та як зазначалось раніше, помер на місці події від нанесених ножових поранень.

 Нічим не гребуючи, злочинці у першу чергу привласнили нагороди ветерана, а потім – майже 14 кг мідних кабелів, а всього заволоділи майном на загальну суму майже  1 тис 700 грн.

Колегія суддів погодилась з позицією державного обвинувача, прокурора відділу ювенальної юстиції прокуратури області, яким здійснювалось також і процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні, та дослідивши докази, суд визнав винними молодиків у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 187 КК України (розбій - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, кваліфікуючою ознакою якого є розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), а неповнолітнього злочинця ще й за ч.2 п.6 ст.115 КК України (умисне убивство, тобто умисне, протиправне заподіяння смерті іншій людині, кваліфікуючою ознакою якого є вбивство, вчинене з корисливих мотивів). Відтепер, злочинці відбуватимуть призначене покарання – 8 та 11 років позбавлення волі відповідно.

Нагадаємо, 27 серпня минулого року в с. Паланки Томашпільського району знайшли тіло 88-річного чоловіка. За висновками експертів, дідусь загинув від ножового поранення в серце.

ВИННИЦА.info