23 серп. 2018 14:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

104

0

На Вінниччині затримали злочинців, які представлятися працівниками АЗС і виманювали у людей гроші

На Вінниччині затримали злочинців, які представлятися працівниками АЗС і виманювали у людей гроші

Затримали злочинців, які представлятися працівниками АЗС 


На Вінниччині затримали злочинців, які представлятися працівниками АЗС і виманювали у людей гроші

 На Вiнниччинi затриманi органiзатор та активний учасник злочинної групи, якi шляхом обману, заволодiли коштами громадян. Злочинцi пiд приводом продажу палива вiд iменi вiдомих загальнодержавних мереж АЗС виманювали грошi у довiрливих людей.

Про це повiдомляє прес-служба прокуратури Вiнницької областi.

Ранiше прокуратурою Вiнницької областi повiдомлялося про викриття правоохоронцями областi шахрайських схем по заволодiнню майном та коштами громадян шляхом обману, в ходi телефонних розмов пiд виглядом допомоги родичам, а також пiд виглядом закупiвлi та постачання сiльськогосподарської продукцiї.

Цього разу працiвниками управлiння захисту економiки в областi Департаменту захисту економiки Нацiональної полiцiї України та слiдчого управлiнням Головного правлiння Нацiональної полiцiї в областi пiд процесуальним керiвництвом прокурорiв прокуратури Вiнницької областi викрито i задокументовано злочинну схему заволодiння коштами громадян, пiд приводом продажу палива вiд iменi вiдомих загальнодержавних мереж АЗС.

Використання вiдомих брендiв дозволяло злочиннiй групi дiяти в будь-якому регiонi України, полегшуючи входження в довiру до потерпiлих.

Пiд час телефонних розмов злочинцi видавали себе за представникiв мереж АЗС та пропонували придбати великi об’єми палива за цiною нижче ринкової.

У подальшому потерпiлi поповнювали картковi рахунки, якi видавались злочинцями за офiцiйнi рахунки вiдомих мереж АЗС.

У рiзний час до складу групи входило 4 особи, у тому числi молода дiвчина. При цьому використовувались картковi рахунки, вiдкритi в рiзних банках вiд iменi бiльше 10 осiб, причетнiсть яких до злочинної схеми буде перевiрятись.

Наразi правоохоронцями областi затриманi органiзатор та активний учасник злочинної групи. Їм повiдомлено про пiдозру за ч. 3 ст. 190 КК України та до суду подано клопотання про обрання запобiжного заходу у видi тримання пiд вартою.

Вживаються заходи до встановлення потерпiлих в iнших регiонах України.

Прокуратура Вiнницької областi вкотре попереджає громадян про необхiднiсть ретельної перевiрки будь-якої пропозицiї, яка надходить вiд невiдомих осiб з невiдомих номерiв телефонiв. Особливу увагу необхiдно звертати на пропозицiї придбання товарiв чи послуг за цiною, нижче ринкової.

Вiнниця.info