11 квіт. 2016 21:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

120

0

На Вінниччину привезуть тіло бійця, якого 2 роки тому жорстоко вбили терористи

На Вінниччину привезуть тіло бійця, якого 2 роки тому жорстоко вбили терористи

 Опізнали бійця з Вінниччини, що загинув 2 роки тому під Щастям


На Вінниччину привезуть тіло бійця, якого 2 роки тому жорстоко вбили терористи

 На Вінниччину прилетіла ще одна сумна звістка. Через два роки після загибелі опізнали тіло бійця з села Кожухівка Теплицького району Володимира Сльоти. Чоловік був сиротою, тому провести аналіз ДНК вийшло непросто. Багато часу пішло на пошуки хоча б далеких рідних, кому можуть віддати тіло.

Про це ВИННИЦА.info розповів друг захисника, який сьогодні знаходиться на передовій, Василь Сколотяний.

«Ми з Володимиром з одного села. В дитинстві дружили, а тоді не бачилися 20 років. Після такої довгої перерви зустрілися на Майдані, потім – в АТО…

Володимир воював в «Айдарі», загинув 5 вересня 2014 року під Щастям. Йому було 47 років. Разом з товаришами Володя виїхав на підкріплення, проте там на них чекала засідка. В екіпаж вистрілили з гранатомета… 11 бійців просто розірвало, вижити вдалося лише одному, якого під час вибуху відкинуло з машини в траву… Терористи підійшли перевірити, чи дійсно всі мертві, і … підпалили тіла…  Тому опізнати Володимира було практично неможливо», - згадує волонтер Василь.

Вінничанина поховали у Старобільську в безіменній могилі. Оскільки боєць був сиротою, то провести аналіз ДНК виявилося дуже складно, для цього знадобилися місяці і спроби.

«Спершу намагалися провести ДНК по його светру – не вийшло. Тоді по бритві – теж не вийшло. Останньою надією стали знайдені недопалки, які він залишив перед від’їздом вдома, в Кожухівці. Аналіз підтвердив, що це тіло Володимира ще 4 місяці тому, але забрати його могли тільки рідні…

Увесь цей час ми шукали двоюрідну сестру, я теж пам’ятаю її з дитинства… Саме вона допомогла знайти всі необхідні документи», - каже В. Сколотяний.

Привезуть тіло Володимира Сльоти на Тепличчину через тиждень у цинковій труні… Поховають Героя в рідному селі Кожухівка.

На Вінниччину привезуть тіло бійця, якого 2 роки тому жорстоко вбили терористи

Як ми раніше повідомляли, встановили особу ще одного безіменного солдата, похованого на кладовищі Дніпропетровська. Ним виявився боєць з Козятина – 33-річний Сергій Кацабін. Вінничанин загинув під час боїв за Дебальцево 9 лютого 2015 року.

Нагадаємо, що 29 березня стало відомо про загиблого 24-річного Олександра Лобжина з Козятинщини, який поліг  у серпні 2014 року під Іловайськом. Опізнали молодого вінничанина за допомогою тесту ДНК.

За офіційними даними, на Сході з квітня 2014-го у боротьбі за незалежність полягли 155 жителів Вінницької області.

ВИННИЦА.info