22 листоп. 2019 11:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

91

0

На Вінниччині 100 дітей потрапили до лікарень через травмування на гойдалках

На Вінниччині 100 дітей потрапили до лікарень через травмування на гойдалках

Лише в поодиноких випадках батьки звертаються до компетентних органів щодо встановлення обставин та винуватців травмування їх дітей на майданчиках.


На Вінниччині 100 дітей потрапили до лікарень через травмування на гойдалках

За даними травматологічного пункту Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні, у 2019 році, до них надійшло близько 100 звернень з приводу травм, отриманих дітьми на майданчиках. Скільки таких випадків трапляється через неякісні гойдалки, статистики немає. Лише в поодиноких випадках батьки звертаються до компетентних органів щодо встановлення обставин та винуватців травмування їх дітей на майданчиках.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Вінниччини.

Аби попередити, зменшити ризик травмування дітей на ігрових майданчиках, важливо вчасно виявити ті конструкції, які перебувають у незадовільному стані, не підлягають відновленню, аби взагалі провести їх демонтаж та відремонтувати гойдалки, які можна ще використовувати.

Матеріали вивчень, що проводяться ювенальними прокурорами Вінниччини, свідчать, що в області є майданчики, які експлуатуються протягом декількох років без належної документації, яка б підтверджувала безпеку їх для життя і здоров’я дітей.

З початку 2019 року, судом розглянуто та задоволено 5 позовів, пред’явлених прокурорами Вінницької області, зобов’язано органи місцевого самоврядування - Мурованокуриловецьку селищну раду, Петрашівську сільську раду Ямпільського району, Немійську сільську раду Могилів-Подільського району, Писарівську сільську раду Вінницького району та Метанівську сільську раду Теплицького району, на території яких встановлено дитячі майданчики, забезпечити проведення робіт з їх технічної інвентаризації та паспортизації. На виконання рішень суду, спеціально створеними комісіями, обстежено технічний стан дитячих майданчиків та надано оцінку безпечності їх конструкцій.

Два позови ще перебувають на розгляді у суді.

До прикладу, на території міста Погребище Вінницької області розміщені три ігрових майданчики, які перебувають на балансі ради. Проте, дотепер, міською радою не розроблено і не затверджено план інвентаризації та паспортизації цих майданчиків.

Порядок на дитячих майданчиках контролюють служби та органи, у яких вони на балансі. Якщо ж помітили небезпечні для дітей конструкції, - звертайтеся до цих служб з вимогою негайного їх ремонту та з’ясування наявності документів, що підтверджують безпеку їх експлуатації. У разі бездіяльності цих органів і служб, небажання виконувати вимоги Закону, - маєте право звернутися до прокурора.

Вінниця.info