12 груд. 2019 15:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

117

0

На Вінниччині 20 студентів нагородили іменними стипендіями. Фото

На Вінниччині 20 студентів нагородили іменними стипендіями. Фото

12 грудня у Вінниці нагородили 20-х студентів області нагородили іменними стипендіями облдержадміністрації та обласної Ради


На Вінниччині 20 студентів нагородили іменними стипендіями. Фото

12 грудня у Вінниці нагородили 20-х студентів області нагородили іменними стипендіями облдержадміністрації та обласної Ради. Нагороджували тих студентів, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, творчості та громадській діяльності.

Загалом у святковій зустрічі взяли участь студенти 33 навчальних закладів області, а також 509 мешканців Жмеринського обласного соціального гуртожитку.

Про це йдеться на сайті Вінницької облради.

«Вже п’ятий рік поспіль напередодні новорічно-різдвяних свят я зустрічаюсь в урочистій атмосфері з вами, студентами-стипендіатами. Не зважаючи на те, що всі професії важливі, але надто престижно у всьому світі – поважати розум. Вінниччина єдина в Україні підтримує молодих людей, які показують високі здобутки в навчанні. Ми показуємо, що працюємо на перспективу. Бо в майбутньому у талановитих має бути гідна й високооплачувана робота. Ви робите зараз перші кроки для того, аби проявити себе і всі, хто поруч з вами, зокрема і ми, дивимось на вас, як на тих молодих людей, в руках яких уже є майбутнє. Саме ви керуєте прогресом, аби змінювалося життя на краще і вдосконалювалося в усьому. Тому на цьому шляху бажаю вам натхнення для формування трендів, для задання високої планки для інших поколінь, для формування прогресивного напряму розвитку суспільства», – каже голова обласної Ради Анатолій Олійник.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк зазначив, що молодь є життєствердним прикладом, рушійною силою і перспективою нашої країни у майбутньому.

На Вінниччині 20 студентів нагородили іменними стипендіями. Фото

Голова обласної Ради Анатолій Олійник поінформував, що з метою забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їхнього числа, які здобувають освіту у вищих навчальних закладах Вінницької області, облдержадміністрацією та обласною Радою 1998 року вперше в Україні зініційовано рішення щодо виплати іменних стипендій. За 21 рік понад вісім тисяч стипендіатів отримали майже 11 мільйонів гривень з обласного бюджету. Для порівняння, 700 студентам 2014 року було виплачено 625 тис. грн, 2019 року сума коштів, виділених з обласного бюджету, на виплату іменної стипендії становила 1 млн 136 тис. грн. Отримали її близько 630 студентів.

На Вінниччині 20 студентів нагородили іменними стипендіями. Фото - фото 2

Рішенням обласної Ради виплату іменної стипендії доручено здійснювати Вінницькому обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Завдяки цьому спеціалісти центру мають можливість забезпечити соціальний патронаж студентів та співпрацювати із навчальними закладами з метою підготовки молоді цієї категорії до самостійного життя, формування відповідальної поведінки. Також спеціалістами обласного Центру надаються консультації з правових, майнових питань, зокрема, постановки на квартирний облік, роз’яснення щодо виплат після закінчення навчального закладу та подальшого працевлаштування. Зі студентами проводяться тренінги на тему «Формування бюджету сімейного господарства», які допомагають сформувати навички раціонального планування та використання коштів.

Під час урочистостей подарунки отримали 20 студентів, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, творчості та громадській діяльності. Загалом у святковій зустрічі взяли участь студенти 33 навчальних закладів області, а також 509 мешканців Жмеринського обласного соціального гуртожитку. Для кожного учасника організатори підготували солодкі подарунки, а на завершення свята студентам показали виставу у виконанні артистів обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського.

На Вінниччині 20 студентів нагородили іменними стипендіями. Фото - фото 3

На Вінниччині 20 студентів нагородили іменними стипендіями. Фото - фото 4

На Вінниччині 20 студентів нагородили іменними стипендіями. Фото - фото 5

На Вінниччині 20 студентів нагородили іменними стипендіями. Фото - фото 6

На Вінниччині 20 студентів нагородили іменними стипендіями. Фото - фото 7

На Вінниччині 20 студентів нагородили іменними стипендіями. Фото - фото 8

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької облради