19 черв. 2020 16:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

49

0

На Вінниччині 70 сіл і міст підключили до інтернету

На Вінниччині 70 сіл і міст підключили до інтернету

Проклали 730 кілометрів оптичного кабелю


На Вінниччині 70 сіл і міст підключили до інтернету

На Вінниччині проклали 730 кілометрів оптичного кабелю, щоб забезпечити послуги швидкісного інтернету в 70 населених пунктах 22 районів. До інтернету підключили уже понад 50 містечок і сіл в 11 районах області, роботи тривають ще у 20 населених пунктах.

Про це повідомили в прес-офіс компанії Укртелеком.

Незважаючи на те, що більшість українців не можуть уявити життя без інтернету і проводять там кілька годин на день, багато населених пунктів все ще не мають доступу до швидкісної мережі. Щоб вирішити цю проблему у Вінницькій області у міста і села прокладають оптичний кабель. Він дає можливість мешканцям користуватися інтернетом зі швидкістю до 1 Гб/с, Інтерактивним ТV з більш ніж 100 каналами і телефонувати через інтернет без послуг мобільного оператора.

Під час першого проекту в області Укртелеком спільно з європейськими партнерами проклали 500 кілометрів оптики і забезпечили інтернетом понад 50 містечок і сіл у Калинівському, Тростянецькому, Барському, Піщанському, Козятинському, Чернівецькому, Гайсинському, Мурованокуриловецькому, Оратівському, Іллінецькому та Немирівському районах.

Зараз тривають роботи у ще 20 населених пунктах. Додатково прокладено більш ніж 200 кілометрів волоконно-оптичного кабелю у Крижопільському, Тростянецькому, Чечельницькому, Калинівському, Липовецькому, Томашпільському, Барському, Жмеринському, Немирівському, Гайсинському та Хмільницькому районах.

Будівництво оптичної інфраструктури у сільській місцевості дозволяє скорочувати цифровий розрив у країні. Мешканці невеликих населених пунктів отримають можливість розвивати інфраструктуру, свої громади і бізнес.

Вінниця.info