2 груд. 2021 12:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

88

0

На Вінниччині 90-річну пенсіонерку ошукали на 75000 гривень фальшиві працівники банку

На Вінниччині 90-річну пенсіонерку ошукали на 75000 гривень фальшиві працівники банку

Замінили справжні гроші на фальшиві


На Вінниччині 90-річну пенсіонерку ошукали на 75000 гривень фальшиві працівники банку

Зловмисники, вдаючи працівників банку, провели «обмін» грошових купюр на «нові», заволодівши у такий спосіб 75 тисячами гривень літньої вінничанки, залишивши їй фальшиві гроші.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

30 листопада жінка звернулася до працівників поліції Вінницької області і повідомила про те, що напередодні до неї на стаціонарний телефон зателефонувала невідома, яка представилася працівником банку. «Консультант» отримала інформацію про місце проживання пенсіонерки, а також про те, в якій сумі та якого номіналу остання зберігає вдома кошти. Після цього зловмисниця повідомила, що банк планує здійснити заміну старих грошових знаків на нові та для вирішення цього питання в короткий термін відправить на зустріч із жінкою спеціаліста.

В подальшому її спільниця прийшла до помешкання потерпілої та провела «обмін коштів», залишивши літній жінці конверт з фальшивими купюрами.

Поліція Вінниччини закликає громадян не повідомляти по телефону незнайомим особам персональну інформацію, місце проживання, тощо, а також ні в якому разі не проводити фінансових операцій, користуючись послугами приватних осіб. У такому випадку є ризик залишитися без власних грошових заощаджень.

Наразі поліцейські встановлюють причетних до злочину осіб. Згідно ст. 190 ч. 2 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому)таке правопорушення карається позбавленням волі терміном до трьох років.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info