8 груд. 2021 10:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

145

0

На Вінниччині аферисти з Одещини виманили у трьох пенсіонерок понад 500 тисяч гривень. Фото і відео

На Вінниччині аферисти з Одещини виманили у трьох пенсіонерок понад 500 тисяч гривень. Фото і відео

Шахраї не нехтували банкнотами номіналом по 10 та 2 гривні та навіть копійками


На Вінниччині аферисти з Одещини виманили у трьох пенсіонерок понад 500 тисяч гривень. Фото і відео

В Умань Черкаської області затримали двох жителів Одещини. Всього за кілька днів рецидивісти 38 та 42 років ошукали у місті Ладижин на Вінниччині три пенсіонерки. У літніх жінок шахраї виманили понад 500 тисяч гривень. Серед коштів були долари та українська валюта. Цинізму «гастролерам» додавало те, що забирали у своїх жертв банкноти номіналом по 10 та 2 гривні. Були й навіть копійки.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, після того, злодіїв затримали за пів години після звернення одразу двох постраждалих. Для того, щоб виявити підозрюваних осіб та скласти їх подальший маршрут, скористалися записами з камер вуличного відеоспостереження. Дані свідчили про те, що діяло два спільники. Кали ті приїздили додому до своїх жертв по гроші, один чекав на вулиці у машині, другий підіймався до квартир.

На Вінниччині аферисти з Одещини виманили у трьох пенсіонерок понад 500 тисяч гривень. Фото і відео

«От це ввечері дзвонить стаціонарний телефон. А у слухавці плаче, плаче, каже: «мама, я попала в аварію. Мене збила машина, обидві ноги переламані. Давай, скільки є! Віддавай всі гроші. Потрібні терміново на операцію!», - пригадує одна з потерпілих.

Аби віддати гроші пенсіонерка повідомила свою адресу та пустила шахрая додому щоб віддати гроші.

«Разом з ним рахували гроші. А потім, дзвоню до онука. Слухай, кажу, а що там у вас дома? Що з мамою сталося, вона під машину потрапила? А він й каже, що все добре! Що мама дома…», - зітхає ошукана мешканка Ладижина.

Аби затримати шахраїв, орієнтування з маркою та номерними знаками автомобіля, на якому ті «працювали» у Ладижині, вінницькі правоохоронці розіслали черкаським та одеським колегам. І вже за пів години аферистів перепинили в Умані. Ними виявилися 38 та 41-річні жителі Одеси, неодноразово судимі за майнові злочини. У них поліцейські вилучили грошові кошти потерпілих, мобільні телефони та сім-картки.

На Вінниччині аферисти з Одещини виманили у трьох пенсіонерок понад 500 тисяч гривень. Фото і відео - фото 2

«Лише у Ладижині протягом тижня троє довірливих пенсіонерок віддали аферистам понад півмільйона гривень. Аферисти «працювали» за відомою схемою «ваш родич потрапив у ДТП – потрібні гроші на лікування» в усіх регіонах країни. Пенсіонери довіряли дзвінкам зловмисників, які телефонували на стаціонарні телефони та повідомляли, що їх рідні потрапили в автопригоду, знаходяться у лікарні та їм терміново потрібні гроші на лікування. 6 грудня майже одночасно зателефонували дві мешканки Ладижина, віком 75 та 82 років. Вони віддали незнайомцю усі свої заощадження на лікування рідних, які начебто потрапили в аварію. Одна з потерпілих надала поліцейським детальний опис чоловіка, який приходив до неї за грошима», - зауважують правоохоронці.

На Вінниччині аферисти з Одещини виманили у трьох пенсіонерок понад 500 тисяч гривень. Фото і відео - фото 3

Зловмисники затримані у процесуальному порядку та поміщені в ізолятор тимчасового тримання. Вирішується питання про оголошення їм про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 ККУ КК України (шахрайство), та обрання запобіжного заходу - тримання під вартою. За такі злочини затриманим загрожує до 8 років позбавлення волі.

Наразі поліція встановлює можливих спільників затриманих та перевіряє їх причетність до аналогічних злочинів на території Вінницької та інших областей.

На Вінниччині аферисти з Одещини виманили у трьох пенсіонерок понад 500 тисяч гривень. Фото і відео - фото 4

На Вінниччині аферисти з Одещини виманили у трьох пенсіонерок понад 500 тисяч гривень. Фото і відео - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title