14 трав. 2019 11:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

102

0

На Вінниччині аграрії засіяли 42 гектари нуту

На Вінниччині аграрії засіяли 42 гектари нуту

Аграрії вирішили подивитися, чи є ця культура перспективною для подальшого її впровадження у Вінницькій області


На Вінниччині аграрії засіяли 42 гектари нуту

13 травня на Вінниччині, в рамках експерименту, вперше засіяли нут. Під посіви культури виділили 42 гектари землі. Аграрії вирішили подивитися, чи є ця культура перспективною для подальшого її впровадження у Вінницькій області.

Про це повідомили на сторінці підприємства у мережі.

«Врамках експерименту на землях ТОВ «Хмільницьке» вперше посіяли досить незвичну для нашого краю культуру - нут. Аграрії вирішили подивитися, чи є ця культура перспективною для подальшого її впровадження у нашій зоні.

Нут є невибагливою та цінною продовольчою і кормовою культурою. Крім цього він залишає після себе органічний азот. Це сприятливо впливає на ґрунти, що в подальшому може скоротити використання мінеральних добрив. До того ж, збір нуту в нашій зоні проходить в період середини-кінця серпня, коли ранні зернові вже обмолочено, а основні технічні культури ще не дозріли. Отже, ці 42 гектари експериментальних посівів стануть об’єктом особливої уваги наших агрономів цього виробничого сезону», – йдеться у дописі.

На Вінниччині аграрії засіяли 42 гектари нуту

Довідка.

Нут – це бобова рослина , його ще називають турецьким або баранячим горохом. Його вирощують та вживають у їжу, виготовляють закуски – хумус і фалафель. Також нут використовують у вегетаріанській та веганській кухні.

Оптимальними для вирощування нуту є зони тропічного та субтропічного поясів з мінімальною кількістю річних опадів. Вирощування нуту в помірному кліматі можливе, але урожайність значно нижча.

На Вінниччині аграрії засіяли 42 гектари нуту  - фото 2

На Вінниччині аграрії засіяли 42 гектари нуту  - фото 3

Вінниця.info, фото ТОВ "Хмільницьке"