26 листоп. 2020 11:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

102

0

На Вінниччині активізувалися шахраї, які видають себе за представників контролюючих органів та вимагають в підприємців гроші

На Вінниччині активізувалися шахраї, які видають себе за представників контролюючих органів та вимагають в підприємців гроші

Шахраї намагаються виманити гроші в підприємців під різними приводами.


На Вінниччині активізувалися шахраї, які видають себе за представників контролюючих органів та вимагають в підприємців гроші

В останній час в органах Державної податкової служби Вінниччини фіксують шахрайські дії з боку невідомих осіб. Називаючись працівниками або керівниками структурних підрозділів ГУ ДПС у Вінницькій області, шахраї намагаються виманити гроші в підприємців під різними приводами. Суми сягають понад 2 тисячі доларів. Схожі порушення фіксують і в Управлінні Держпраці області.

Як інформують в ГУ ДПС у Вінницькій області, телефонні шахраї під час розмови з керівниками суб’єктів господарської діяльності пропонують за винагороду уникнути перевірок або ж під іншими будь-якими приводами уникнути перевірок, які нібито проводяться працівниками ГУ ДПС у Вінницькій області.

«Якщо хочете, щоб вас не перевіряли – надайте матеріальну допомогу. Так телефонні шахраї від імені працівників та/або керівників територіальних органів ДПС звертаються до керівників підприємств. При чому, суми так званої «матеріальної допомоги» чималі, іноді сягають понад 2 000$.

Зазвичай «телефонні ділки» розповідають, що на підприємство або ж підприємця очікує позапланова перевірка та вже виявлені якійсь ризики на рівні бази даних ДПС, чи взагалі необхідна термінова фінансова допомога. І якщо він хоче уникнути перевірки, потрібно перевести грошові кошти на картковий рахунок або на рахунок поповнення мобільного номера телефону», – повідомляють в податковій службі.

В ДПС області закликають платників податків бути пильними та обачними.

«Якщо ви стали свідками таких шахрайських чи провокаційних дій, не стійте осторонь і зверніться до відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області за номером телефону (0432) 59-23-50», – зазначають в податковій.

Схоже повідомлення опублікували і в Управління Держпраці у Вінницькій області. Як йдеться в повідомленні на сайті Управління, останнім часом мають місце випадки шахрайства з боку невстановлених осіб, які від імені керівництва Управління вимагають кошти у представників бізнесу під різними приводами («надання допомоги АТО», «надання допомоги дитячому будинку», «вирішення питань» тощо).

В Управлінні Держпраці у Вінницькій області наголошують, що шахраї, які діють у такий спосіб, не мають жодного відношення до співробітників та керівництва Держпраці області.

«Наголошуємо, що такі дії є злочинними і кваліфікуються як шахрайство та умисна дискредитація посадових осіб державної служби.

Увага, телефонні дзвінки здійснюються як на стаціонарні, так і на мобільні телефони.

При наявності таких фактів, просимо звертатись до органів МВС за номером телефону «102»», – інформують в Управлінні Держпраці Вінниччини.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне